Johanna Rydberg och Madeleine Vall klara för EM-final

Både Johanna Rydberg från Helsingborg och Madeleine Vall från Halmstad är klara för varsina EM-finaler i thaiboxning. Sverige har därmed säkrat två medaljer under EM i Turkiet. På fredag går finalerna.

27 april 2011  |  Jonathan Broberg

Både Johanna Rydberg från Helsingborg och Madeleine Vall från Halmstad är klara för varsina EM-finaler i thaiboxning. Sverige har därmed säkrat två medaljer under EM i Turkiet. På fredag går finalerna.

Helsingborgstjejen Johanna Rydberg och Madeleine Vall från Halmstad är klara för finaler i EM i thaiboxning. Rydberg vann sin semifinal mot ett turkiskt hemmahopp efter en strålande insats där Rydberg växte in i matchen efterhand och så småningom tog över. Nu väntar norskan Fatima Pinto i final, en motståndare Rydberg ännu inte vunnit över.

Madeleine Vall å sin sida satte gasen i botten direkt och svarade för en mycket gedigen insats mot ryskt motstånd. Segern kändes aldrig hotad och nu väntar final mot en vitryska på fredag,

Text: Jonathan Broberg

51
43
52