Truppen till EM i ju-jutsu

Idag presenterades den svenska truppen till EM i Maribor första helgen i juni. Efter Paris Open kunde landslagscoachen i fighting ta ut de idrottare som ska representera Sverige, duo-paret var uttaget sedan tidigare.

3 maj 2011  |  Jonathan Broberg

Idag presenterades den svenska truppen till EM i Maribor första helgen i juni. Efter Paris Open kunde landslagscoachen i fighting ta ut de idrottare som ska representera Sverige, duo-paret var uttaget sedan tidigare.

Efter en andraplats och flera bra prestationer på den prestigefyllda tävlingen i Paris stod det klart vilka namn som var aktuella för EM. I duo tävlar Malin Persson/Maria Eriksson från Team West, ett team som representerar Göteborgsklubbarna.
 
I den lättaste damklassen tävlar Norma Jansson från Kraftverket Ju jutsuakademi i Uppsala, i -55 kg. I den tyngre klassen – 62 kg tävlar Sara Widgren, från Nacka Dojo i Stockholm, som också var den som tog silvret i Paris Open. I den näst tyngsta viktklassen -70 kg tävlar Annika Lindström, även hon från Kraftverket Ju jutsuakademi.

I herrklasserna tävlar Karl Dahlgren för IKSU i Umeå i -62 kg. Alexander Ferm i -69 kg från SKIFT i Sollentuna och i -85 kg skickas Alexander Jansson som tävlar för Gävle Ju jutsuklubb.

Truppen är alltså denna:

Parduo
Malin Persson/Maria Eriksson

Fightingen

Damer
Norma Jansson -55 kg
Sara Widgren – 62 kg
Annika Lindström – 70 kg

Herrar
Karl Dahlgren – 62 kg
Alexander Ferm – 69 kg
Alexander Jansson – 85 kg

Text: Jonathan Broberg och Helena Hugosson
Foto: Magnus Hartman

1
5
4