Historiskt första landslag i BJJ uttaget

I juli går VM i BJJ av stapeln i USA och idag presenterade landslagscoach Ricard Carneborn sin första officiella landslagstrupp. Bland namnen utmärker sig submission wrestling-stjärnan Anny Hammarsten, BJJ-förbundets förre ordförande Pilo Stylin och Mikael Marffy lite extra.

9 maj 2011  |  Jonathan Broberg

I juli går VM i BJJ av stapeln i USA och idag presenterade landslagscoach Ricard Carneborn sin första officiella landslagstrupp. Bland namnen utmärker sig submission wrestling-stjärnan Anny Hammarsten, BJJ-förbundets förre ordförande Pilo Stylin och Mikael Marffy lite extra.

Under helgen hade Svenska BJJ-förbundet bjudit in till landslagsläger, där uttagningarna till sommarens stora BJJ-händelse VM i USA skulle hållas.

Av 30 idrottare som kom till lägret formades sedan en historisk första landslagstrupp som innehåller elva personer. Däribland storstjärnan inom submission wrestling Anny Hammarsten, som således satsar hårt även på BJJ.

Här är hela truppen

DAMER:
Tove Södersten, Prana JJ, brunt, -53.5 kg
Anny Hammarsten, Katrineholms BJJ, lila, -53.5 kg
Maxine Thylin, Nacka Dojo, lila, -64 kg
Ida Hansson, Arte Suave, brunt, -69 kg

HERRAR:
Gabriel Rosberg, KFUM Fightzone, svart, -57.5kg
Pilo Stylin, Göteborgs BJJ, svart, -76kg
Omid Azad, Hilti, brunt, -76 kg
Andreas Olsson, Hilti, lila, -82.3 kg
Claes Weyde, Hilti, svart, -82.3 kg
Martin Janson, Stenungsund KA, svart, -88.3 kg
Mikael Marffy, Pancrase, brunt, -100.5 kg

Text: Jonathan Broberg