Nordfalken Fight Challenge ringade in ju jutsusäsongen


Säsongen i ju jutsu är över. Ligan är avgjord. Det hela avgjordes under helgen i Ljungby där deltävlingen Nordfalken Fight Challenge fick avsluta säsongen i den svenska ju jutsuligan.

24 maj 2011  |  Jonathan Broberg


Säsongen i ju jutsu är över. Ligan är avgjord. Det hela avgjordes under helgen i Ljungby där deltävlingen Nordfalken Fight Challenge fick avsluta säsongen i den svenska ju jutsuligan.

Drygt 80 tävlande hade sökt sig till småländska Ljungby och till den avslutande deltävlingen i Svenska Ju jutsuligan Nordfalken Fight Challenge.

Deltagarna i tävlingen hade även kryddats med inslag från danska tävlanden, vilket medförde ytterligare tyngd och erfarenhet till tävlingen.

Värt att notera var att merparten tävlanden tillhörde junior- och ungdomsklasser, något som Svenska Ju jutsufederationen satsat hårt på de senaste åren. Månne börjar den satsningen nu bära frukt och framtiden och återväxten inom svensk ju jutsu med den.

Juniorlandslaget prisades
Och just att en ny generation inom svensk ju jutsu är starkt på frammarsch syntes också då priset NFC Fighter Award delades ut. Mottagare blev inte en person, utan ett helt lag: juniorlandslaget 2011.
”Genom goda framgångar under 2010/2011, och med ett målmedvetet arbete för att nå nya unga förmågor när äldre inträder på den seniora arenan, har både de tävlande och ledningen för Juniorlandslaget uppvisat prov på stort arbete, engagemang och en hög integritet, vilket främjar idrotten.”, löd juryns motivering.

I själva tävlingen var det som så många gånger förr de större klubbarna som rev ner flest framgångar. Nacka Dojo, årets klubb vid Kampsportsgalan 2010, SKIFT Sollentuna och SHINDO Göteborg var de klubbar som presterade bäst under helgen.

Här har ni samtliga resultat under helgens tävling.

Resultat Seniortävlingen

Resultat Juniortävlingen

Textoch foto: Jonathan Broberg