Aikidoförbundet satsar på nationell uppvisningsgrupp


En nationell uppvisningsgrupp inom aikido – det vill Svenska Aikidoförbundet satsa på. Uppvisningsgruppen, som är det närmaste ett landslag aikido (idrott utan tävling) kan komma, har uttagningar i Göteborg den 18:e juni.

8 juni 2011  |  Jonathan Broberg


En nationell uppvisningsgrupp inom aikido – det vill Svenska Aikidoförbundet satsa på. Uppvisningsgruppen, som är det närmaste ett landslag aikido (idrott utan tävling) kan komma, har uttagningar i Göteborg den 18:e juni.

Syftet med en nationell uppvisningsgrupp är att vid nationella, internationella såväl som vid lokala tillfällen på ett professionellt sett uppvisa hög nivå av dynamisk aikido och bereda möjlighet för medieexponering av svensk aikido.

Så här skriver Aikidoförbundet på sin hemsida:
“Svenska Aikidoförbundet vill skapa en nationell uppvisningstrupp som kan vara ett ansikte för svensk aikido.”

För mer information, se www.aikido.budo.se.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Magnus Hartman