Mikael Marffy vann dubbla guld

Den väldige skåningen Mikael Marffy, nyligen VM-silvermedaljör i BJJ, blev något av submission wrestling-SM:s kung. Han vann både den öppna, men framför allt +91kg-klassen.
   – Jag har haft ett väldigt bra år, säger han till budokampsport.se efter sina guld.

2 juli 2011  |  Jonathan Broberg

Den väldige skåningen Mikael Marffy, nyligen VM-silvermedaljör i BJJ, blev något av submission wrestling-SM:s kung. Han vann både den öppna, men framför allt +91kg-klassen.
   – Jag har haft ett väldigt bra år, säger han till budokampsport.se efter sina guld.

Mikael Marffy blev för tre veckor sedan historisk då han vann VM-silver i BJJ. På dagens SM i submission wrestling vann han dubbla guld och imponerade stort med sin kraftfulla och tekniska grappling.

Marffy, med rötter från judo, kom snabbt till ett avancerat avslut i finalen i +91kg mot Ville Ilola.
   – Jag gjorde liknande på VM senast. Det är alltid skönt när sådana lås går in och det var riktigt skönt att vinna SM-guldet. Det var första gången som SM direktsändes i TV och det är kul att visa vad man går för då.

Du har haft en bra vår, vad beror det på, Mikael?
   – Jag skulle vilja säga att jag har haft ett bra år, med guld på EM i submission wrestling, silver på BJJ-VM. Jag har bakgrund i judo, som jag ställer upp i fortfarande och det kombinerat med BJJ och submission wrestling blir en väldigt bra allroundträning. Jag har kunnat utvecklas som kampsportare mycket tack vare det.

Vad händer nu för dig?
   – Efter sommaren är det ju BJJ-SM som jag har siktet inställt på. Annars är jag lite sugen på nya utmaningar. Jag kan det här med grappling känner jag, så jag skulle vilja prova på MMA. Inte alls omöjligt att det blir MMA-match under hösten. Det skulle vara roligt.

Text: Jonathan Broberg