Ulf Karlsson mot 6 dan


Under den första dagen av schemalagd aktivitet inför EM på söndag var tre svenskar i farten. Det handlar om Micke Korths och Christian Ojala som examinerades för 5 dan, samt Ulf Karlsson som siktar på 6 dan.
   – Graderingen var rätt jobbig, om jag ska vara ärlig och jag är väl inte helt nöjd, säger Karlsson direkt efter sitt framförande.

4 augusti 2011  |  Jonathan Broberg


Under den första dagen av schemalagd aktivitet inför EM på söndag var tre svenskar i farten. Det handlar om Micke Korths och Christian Ojala som examinerades för 5 dan, samt Ulf Karlsson som siktar på 6 dan.
   – Graderingen var rätt jobbig, om jag ska vara ärlig och jag är väl inte helt nöjd, säger Karlsson direkt efter sitt framförande.

Ulf Karlsson har varit med länge, ända sedan 1984. Han träffade Mikael Jansson (idag taidoförbundets president) på ett läger med blandad budo och kampsport, och blev då informerad om taido.
   – Ibland provar man saker och går vidare efter ett pass. Taidon fastnade jag verkligen för och är oerhört glad för det.

Ulf, vad är det speciella med just taido?
   – Att det är en så pass tekniskt svår idrott. Det finns alltid en utmaning, alltid nya detaljer att jobba med. Jag tillhör inte elitverksamheten längre, men ändå känner jag att det hela tiden finns något nytt att upptäcka i taidon.
   – Och så har jag en förening i Lund där jag är instruktör, IF Kyokushin Lund, där jag är en del av en större förening och där utvecklas det saker hela tiden.

Efter graderingsexaminationen tar nu Ulf plats som hjälptränare till landslaget på söndag.
   – Ja, nu finns det plats att börja fokusera på den uppgiften. Det är väldigt mycket att göra runtomkring en tävling, så det ska bli skönt att lägga krutet där nu.

Text och foto: Jonathan Broberg