Veera Littmarck kom tvåa i Friendship Games

Den tidigare svenska landslagsmedlemmen Veera Littmarck deltog i år i International Friendship Games – och som hon gjorde det. Littmarck svarade rakt igenom för en kanonprestation och slutade tvåa i både jissen och hokei.
   – Jag är väldigt förvånad, men samtidigt väldigt lycklig, säger hon till budokampsport.se.

6 augusti 2011  |  Jonathan Broberg

Den tidigare svenska landslagsmedlemmen Veera Littmarck deltog i år i International Friendship Games – och som hon gjorde det. Littmarck svarade rakt igenom för en kanonprestation och slutade tvåa i både jissen och hokei.
   – Jag är väldigt förvånad, men samtidigt väldigt lycklig, säger hon till budokampsport.se.

De svenskar som tagit sig ner till International Friendship Games, en traditionsenlig öppen tävling i samband med internationella taidomästerskap, svarade för idel starka prestationer.

En av de främsta var den tidigare landslagstjejen Veera Littmarck. Hon kom hela vägen till andra plats både i jissen (kamp) och hokei (form).
   – Jag har tränat relativt lite inför den här tävlingen och därför är jag förvånad över min prestation. Eller snarare resultatet. Men det är kul. Det visar att jag fortfarande håller en hög lägsta nivå.

Veera blandade bländande tekniker med iskallt taktiskt kunnande under sin henin no hokei. En form hon är trygg i. Och sedan svarade hon för en mycket fint genomförd jissen.
   – Jag valde ett säkert kort, en form jag känner mig säker i och som jag förr har tävlat mycket i. Den enda jag förlorade mot var japanskan i finalen. Det var riktigt roligt att tävla idag. Nu ska jag fira!

Text och foto: Jonathan Broberg

51
43
52