Nyheter

Jensen nära storslam


Akkanat Jensen var på väg att ta över tronen från suveränen Antti Korhonen från Finland. Jensen svarade för en utmärkt finalmatch i herrarnas jissen. Men trots att många nog menade att Jensen kanske var vassast, blev det ett silver för jättetalangen.
   - Jag är skitglad för silvret, men det är samtidigt bittert när man var så nära, säger han till budokampsport.se.


Akkanat Jensen var på väg att ta över tronen från suveränen Antti Korhonen från Finland. Jensen svarade för en utmärkt finalmatch i herrarnas jissen. Men trots att många nog menade att Jensen kanske var vassast, blev det ett silver för jättetalangen.
   – Jag är skitglad för silvret, men det är samtidigt bittert när man var så nära, säger han till budokampsport.se.

Det blev en jämn finalmatch mellan svenska supertalangen Akkanat Jensen och storstjärnan från Finland Antti Korhonen i herrarnas jissen.

Jensen, som i semifinal vunnit över Philip Högberg, inledde i ett högt tempo. Samtidigt var han ändå avvaktande, vilket gjorde honom avig för en konfunderad Korhonen.
   – Jag tänkte att han skulle få attackera och jag skulle få kontra. Det gick bra och jag hade övertaget. Jag tyckte jag var bättre än honom och det kändes som att jag fick in fler träffar.

“Klart det känns skönt”
Men trots en jämn finalförlust är Jensen glad.
   – Det har varit extremt roligt här och att jag kom så långt som till en silvermedalj hade jag inte räknat med. Det är klart att det känns skönt.

Jensen var dessutom med och vann lagguldet i jissen.

Text och foto: Jonathan Broberg