Högt publiktryck under Budo & Kampsportsuppvisningarna i lördags


Det blev succé för Svenska Budo & kampsportsförbundet Distrikt Väst på kulturkalasets näst sista dag. Under stekande sol samlade SB&K Distrikt Väst sina klubbar till en heldag i Trädgårdsföreningen i Göteborg.

23 augusti 2011  |  Jonathan Broberg


Det blev succé för Svenska Budo & kampsportsförbundet Distrikt Väst på kulturkalasets näst sista dag. Under stekande sol samlade SB&K Distrikt Väst sina klubbar till en heldag i Trädgårdsföreningen i Göteborg.

Som utlovat bjöds det på häpnadsväckande uppvisningar non stop i fem timmar fyllda med kraft, energi och action. Det blev mycket smällande i träningsmattan då det deltog 19 olika klubbar som representerade 11 av Budo & Kampsportsförbundets olika stilar.

Nytt för i år var prova på- mattan för barn. Det var populärt bland de yngre barnen och skratt blandades med svett när våra instruktörer lärde ut sina trix.
   – Det var en stor händelse för oss som förbund att få chansen att visa upp bredden inom kampsport och då är det ändå långt ifrån alla våra stilar som var representerade, säger Dario Lopez-Kästen, ordförande i Distrikt Väst.

Linnea Skåpdal från Distrikt Väst fyller i: 
   – Hela eventet har fått mycket positiv feedback och det känns som ett perfekt forum att visa upp oss under kulturkalaset, berättar Linnea Skåpdal, samordnare på Distrikt Väst.Uppvisningarna är en del i Budo & Kampsportförbundets arbete att marknadsföra sina idrotter men det finns fler fördelar än så.
   – För oss var det en jättekul grej att få träffa folk från andra klubbar. Att utbyta tips och idéer och nätverka med andra stilar ger jättemycket. Även om vi stilmässigt är olika är vi ju förenade i att vi brinner för det vi gör, menar Caroline Järdmo, vice ordförande i Göteborgs Ju-Jutsuklubb som deltog i uppvisningarna

Stilar som deltog under dagen:
Aikido
Brasiliansk Jiu Jitsu
Capoeira
Ju-Jutsu
Kickboxing
Muay Thai Thaiboxning
Mixed Martial Arts (MMA)
Submission Wrestling
Taido
Wing Chun
Wushu

Svenska Budo & Kampsportsförbundet Distrikt 5 Väst omfattar det som tidigare var Göteborgs-, Hallands-, Bohusläns-Dals-, samt Västergötlands Budo & Kampsportsförbund, och organiserar 22 idrotter med 130 klubbar och 7500 medlemmar.

Text: Linnea Skåpdal, SB&K Distrikt Väst
Foto: www.morganskort.se