Svenska medaljerna i Uzbekistan

Aldrig förr har Sverige haft en liknande medaljskörd i thaiboxning på ett VM. Hela elva medaljer i tjej- och A-klass gör Sverige till ett av VM:s mest framgångsrika länder. Om man räknar in B-klass herrar kan ytterligare tre medaljer adderas.

28 september 2011  |  Jonathan Broberg

Aldrig förr har Sverige haft en liknande medaljskörd i thaiboxning på ett VM. Hela elva medaljer i tjej- och A-klass gör Sverige till ett av VM:s mest framgångsrika länder. Om man räknar in B-klass herrar kan ytterligare tre medaljer adderas.

VM i Uzbekistan kommer att gå till den svenska thaiboxningshistorien som ett av de främsta svenska mästerskapen någonsin. Två guld, fem silver och fyra brons. Lägg därtill B-klassmedaljerna (ett guld, två brons) och den svenska succén är total.

Här är samtliga svenska medaljer:

Guld
Sanja Trbojevic, -67kg
Elina Nilsson, -71kg

Silver

Annie Eriksson -45kg
Jessica Isaksson -54kg
Maria Elin Olsson -57kg
Lina Länsberg -63,5kg

Herrar
Alex Tobiasson Harris -75kg

Brons
Marijeta Milic -48kg
Johanna Rydberg -51kg
Madeleine Vall -60kg

Herrar A
Abdouile Joof -81kg

Herrar B-klass

Guld
Rikard Pettersson -81kg

Brons
Ulf Byman -51kg
Hamza Bougmza -60kg

Text: Jonathan Broberg