Gunnarsson tillbaka i landslaget efter armbrotten


VM i Makedonien i kickboxning är bara ett par dagar bort nu. För en i landslagstruppen har resan hit varit både krokig och divergerande. Therese Gunnarsson från Helsingborg är äntligen kvitt hennes båda armbrott – och nu siktar hon högt.
   – Jag vill ta guldet och jag kommer att kämpa hårt för att försöka göra det, säger hon till budokampsport.se.

20 oktober 2011  |  Jonathan Broberg


VM i Makedonien i kickboxning är bara ett par dagar bort nu. För en i landslagstruppen har resan hit varit både krokig och divergerande. Therese Gunnarsson från Helsingborg är äntligen kvitt hennes båda armbrott – och nu siktar hon högt.
   – Jag vill ta guldet och jag kommer att kämpa hårt för att försöka göra det, säger hon till budokampsport.se.

Det har gått nästan ett år sedan Therese Gunnarsson bröt armen för första gången. Hon tvingade sig tillbaka i ringen, men var lite väl ivrig och slog upp armbrottet igen. Efter det har hon strategiskt och målmedvetet lyssnat på sin kropps behov till vila och återuppbyggnad.

“Laddat med hård träning”
Och nu är hon tillbaka i landslaget, tillbaka in hetluften, och med siktet inställt på VM i kickboxning som går i Makedonien med start till helgen.
   – Armen känns bra. Det har gått en månad nu från att armen räknades som helt läkt så det kommer inte påverka mig någonting alls.De senaste månaderna har träningen legat i fokus och när Therese tävlar finns inget annat i sikte än att stå överst på en prispall.
   – Jag vill ta guldet och jag kommer att kämpa hårt för att försöka göra det. Formen känns bra! Jag känner mig stark, explosiv och jag känner att jag har en bra kondition. Mentalt är jag förberedd och revanschsugen.

Laddningen inför VM har bestått av träning, träning och åter träning.
   – Jag har laddat med hård träning i ett antal veckor med min tränare Ante Ekeroth. Vi har kört mycket teknik, fysträning och kondition. Jag har också fått hjälp med min fysträning av min personliga tränare Sara Matsson. Denna vecka kommer jag ägna åt att hålla vikten och samtidigt vila kroppen så att jag är pigg när det väl är dags.

Therese, hur kul ska det bli att åter tävla i ett VM?
   – Så jävla kul.

Text och foto: Jonathan Broberg