Senaste nytt: Dubbla svenska förluster och två vinsterVM inleddes med en svensk seger, men har på det följts av två förluster och två vinster. Björn Johansson fick respass i K-1 mot den regerande Europamästaren från Ryssland och en ivrigt fläktande polack stod i vägen för Malik Sellam. Men Grönhage vann och Lafih.

25 oktober 2011  |  Jonathan Broberg

VM inleddes med en svensk seger, men har på det följts av två förluster och två vinster. Björn Johansson fick respass i K-1 mot den regerande Europamästaren från Ryssland och en ivrigt fläktande polack stod i vägen för Malik Sellam. Men Grönhage vann och Lafih.

Ryske EM-guldvinnaren Aleksander Zakharov blev för svår för den starkt kämpandes Björn Johansson i K-1. Den högväxte ryssen vann tillslut rätt komfortabelt.

Malik Sellam hade inledningsvis problem mot polacken Bartos Ozarek och trots att Sellam växte allt längre ju matchen led blev det ännu en förlust.

Däremot lyckades Jonas Grönhage fullt ut i sin match mot Daniel Lazar från Rumänien. Grönhage dominerade händelserna från första början till slut och vandrar därmed övertygande vidare i VM.

Och precis nyss lyckades Amil Lafih besegra Jean Richard från Madagaskar i en riktig nagelbitare som inte avgjordes förrän på slutet då svensken visade offervilja och styrka i en stark slutforcering.

Text: Jonathan Broberg