Taido och thaiboxning på SM-veckan i Östersund


I går var det upptaktsträff i Stockholm angående SM-veckan i Östersund, mellan den 24-29 januari 2012. Svenska Budo & Kampsportsförbundet kommer att ha två idrotter representerade och det är taido och thaiboxning.

25 oktober 2011  |  Jonathan Broberg


I går var det upptaktsträff i Stockholm angående SM-veckan i Östersund, mellan den 24-29 januari 2012. Svenska Budo & Kampsportsförbundet kommer att ha två idrotter representerade och det är taido och thaiboxning.

Det var en upptaktsträff som lovade gott. I den preliminära planeringen av veckan kunde det snabbt konstateras att både taido och thaiboxningen var inplanerade på de två dagar då SVT sänder live.

Preliminärt är taido inplanerat på lördagen, medan thaiboxningen ombads av SVT på plats att byta från fredag/lördag till lördag/söndag.

Annars fortlöpte upptaktsträffen på Clarion Stockholm Hotel och det blir onekligen spännande att se vart dessa båda SM landar. Royne Rutström som företrädde taidon verkade spänd på Östersundsevenemanget, likaså Teemu Lehtinen och Fredrik Johnsson från thaiboxningen.
   – Ur en medial vinkel känns detta spontant bra på förhand. Ingen av idrotterna borde vara uteslutna från direktsändningar, snarare tvärtom. Nu ska vi målmedvetet jobba mot att så blir verklighet. Det vore fantastiskt kul, inte minst för våra duktiga idrottare och ledare på plats, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets informatör Jonathan Broberg.