Så firar guldmedaljörerna jul – första delen, Karin Edenius

Budokampsport.se kommer att ha nedräkning inför jul med en artikelserie om våra mästare och mästarinnor under året, för att se vad de ska pyssla med under jul och nyår. Först ut i vår serie blir världsmästarinnan i kickboxning light contact Karin Edenius.

12 december 2011  |  Jonathan Broberg

Budokampsport.se kommer att ha nedräkning inför jul med en artikelserie om våra mästare och mästarinnor under året, för att se vad de ska pyssla med under jul och nyår. Först ut i vår serie blir världsmästarinnan i kickboxning light contact Karin Edenius.

Norrländskan Karin Edenius, bosatt och aktiv i Uppsala, vann i oktober VM-guld i kickboxningens light contact. Segern i Skopje, Makedonien, var Edenius första VM-guld och den säkrades genom en imponerande finalseger mot kroatiskan Ana Znaor. Znaor, som inte förlorat en match på sex år, förrän Edenius mosade henne i VM-finalen.
 
Om du ser tillbaka på 2011, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – 2011 har varit ett fantastiskt år för mig. Dels gjorde jag comeback efter ett års frånvaro i tävlandet på grund av en trasig fot, vilket i sig var väldigt roligt. Men att få avsluta tävlingssäsongen med mitt efterlängtade VM-guld var såklart en otrolig upplevelse.

Hur kommer du att fira julen?
   – Jag kommer att fira julen med nära och kära uppe i Umeå med snö, julklappar och god mat.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – Mest av allt så önskar jag mig en härlig jul- och nyårsledighet med familj, vänner, sambo och hund. Jag hoppas på massor med snö och tid för utflykter och spamys.

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Mitt nyårslöfte till mig själv är att planera in mer egentid och inte ta på mig för mycket uppgifter. Heltidsjobb, heltidsstudier på distans, styrelsejobb, träning på elitnivå och hund ger lite utrymme för socialt liv – så en bra balans på det blir toppen.

Om du blickar fram mot 2012, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Jag tror att det blir ett toppenår! Kickboxning som sport har en massa spännande på agendan framöver och jag tror bland annat att ett uppdelat SM med FC- och LC-disciplinerna vid två olika datum blir ett lyft för alla. Det blir även spännande att se vilka som ska föra sporten framåt efter årsstämman i mars samt se hur bra genomslag proffsreglerna får. Personligen så hoppas jag på att kunna köra EM i höst för att få sätta dit Kroatien en gång till och bärga ett till EM-guld.

Svenska Budo & Kampsportsförbundet önskar så klart Karin Edenius en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Imorgon fortsätter artikelserien med världsmästaren i submission wrestling Mats Nilsson.

Text: Jonathan Broberg