Så firar guldmedaljörerna jul – fjärde delen, Sanja Trbojevic

Budokampsport.se fortsätter sin nedräkning inför jul med en artikelserie om våra mästare och mästarinnor under året, för att se vad de ska pyssla med under jul och nyår. Vi har redan kollat julkänslorna med tre av våra guldmedaljörer, nu stämmer vi av julplanerna med thaiboxningens världsmästarinna Sanja Trbojevic.

14 december 2011  |  Jonathan Broberg

Budokampsport.se fortsätter sin nedräkning inför jul med en artikelserie om våra mästare och mästarinnor under året, för att se vad de ska pyssla med under jul och nyår. Vi har redan kollat julkänslorna med tre av våra guldmedaljörer, nu stämmer vi av julplanerna med thaiboxningens världsmästarinna Sanja Trbojevic.

Den 26:e september gick en oerfaren men ack så orädd skånska upp i final i thaiboxnings-VM i Uzbekistan. Sanja Trbojevic mötte en erfaren marockanska, men visade ingen som helst överdriven respekt och tog direkt hand om taktpinnen. Det blev ett VM-guld för svenskan som dessutom var landslagsdebutant. Ett magnifikt resultat och en prestation utöver det vanliga som fick Svenska Budo & Kampsportsförbundet att presentera Trbojevic som förslag till ”Årets nykomling” till den svenska Idrottsgalan.

Om du ser tillbaka på 2011, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – Ja du, året i sig har varit ganska bra och saker har flutit på. Idrottsligt sett har det också gått bra både i SM och VM. Tyvärr har jag inte hunnit gå några matcher sedan dess.
 
Hur kommer du att fira julen?
   – Jag kommer fira jul med min familj, julen är speciell och det har inte ändrats med åren för mig.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – Jag önskar mig något tomten inte kan ge mig och det är att mina föräldrar blir friska.

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Inga löften detta året…

Om du blickar fram mot 2012, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Först och främst se till att vinna SM så jag får behålla min VM-plats och försöka gå fler matcher än 2011. Tror att det kommer bli ett spännande år och jag har många drömmar jag ska se till att uppfylla. Sen får det bli en längre resa någonstans, jag tar en dag i taget. Jag gillar inte att spekulera om framtiden alltför mycket för det blir aldrig som man tänkt sig. Men en god jul önskar jag er alla!

Svenska Budo & Kampsportsförbundet önskar så klart Sanja Trbojevic en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Nästa guldmedaljör ut i artikelserien blir världsmäsrtaren i submission wrestling Mikael Knutsson.

Tidigare artiklar i serien
Karin Edenius (kickboxning)
Mats Nilsson (submission wrestling)
Daniel Andersson (taido)

Text: Jonathan Broberg