Nyheter

Så firar guldmedaljörerna jul – sjunde delen, Sara Widgren

Budokampsport.se fortsätter sin nedräkning inför jul med en artikelserie om våra mästare och mästarinnor under året, för att se vad de ska pyssla med under jul och nyår. Vi har redan kollat julkänslorna med sex av våra guldmedaljörer, nu stämmer vi av julplanerna med Europa- och JVM-mästarinnan i ju jutsu Sara Widgren.

Budokampsport.se fortsätter sin nedräkning inför jul med en artikelserie om våra mästare och mästarinnor under året, för att se vad de ska pyssla med under jul och nyår. Vi har redan kollat julkänslorna med sex av våra guldmedaljörer, nu stämmer vi av julplanerna med Europa- och JVM-mästarinnan i ju jutsu Sara Widgren.

Sara Widgrens 2011 stavas g-e-n-o-m-b-r-o-t-t. Under våren ställde hon upp i sitt första senior-EM någonsin – och kom hem med en guldmedalj hängandes runt halsen. Som 19-åring. Söker man på ordet talang i en ordbok står det säkert Sara Widgren. Efter EM-guldet började nästa stora satsning, VM i Colombia. Väl där fortsatte Widgrens framgångar (som fortfarande var sistaårsjunior). Efter ett mycket fint genomfört VM stod hon på pallen även denna gång, nu med ett brons. Karriärens sista junior-VM åkte Sara iväg på också – och detroniserade som väntad allt motstånd. Det blev ännu ett guld för henne och nu spås hon en guldkantad framtid som senior. Och faktum är: 2011 var egentligen inte året då Sara slog igenom, utan året då hon etablerade sig i världstoppen – som junior i senior sammanhang.

Om du ser tillbaka på 2011, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – Året 2011 har varit otroligt bra. Både personligt och idrottsligt. Det har varit ett år som jag kommer att minnas länge. Min Frankrikeresa där jag tränade judo har givit mig massor i bagaget – både träning och erfarenhet till att bo och leva själv. Även besökt släktingar på andra sidan jorden, och uppleva Hongkong. Flera mästerskap som givit medaljer i fina valörer. Idrottsresor till mästerskap som varit givande och lärorikt! Det har med andra ord varit ett år som varit fullt med resor och nya lärorika träningstips som jag verkligen kommer att ha användning för i framtiden och kommande år.

Hur kommer du att fira julen?
   – Julen kommer att firas på Gotland, där vi har landställe, tillsammans med min familj och pojkvän.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – I julklapp önskar jag mig träningsgrejer såsom en pulsklocka och välbehövliga saker till skolan.

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Har inte funderat på nyårslöften men skulle kunna tänka mig att det skulle kunna bli att öka min träningsdos under nästa år.

Om du blickar fram mot 2012, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Nästa år, 2012, kommer bli ett bra år med massa tävling och träning. Skolan kommer sedan att fortsätta, så jag kommer att fortsätta köra skolan och träningen parallellt igen. Året känns bra och målet kommer vara VM i Wien i november/december. Personligt skall jag försöka att hinna med allt som jag vill göra, med skolan, träning, kompisar, familj och pojkvän. Det gäller bara att prioritera och se till att all tid finns! Ser fram emot nästa år då vi har även fått ny landslagscoach. Hade läger i helgen vilket var jättegivande och det känns jätteskönt. Så nu är det bara att köra på som tusan!!

Svenska Budo & Kampsportsförbundet önskar så klart Sara Widgren en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Nästa guldmedaljör ut i artikelserien blir världsmästarinnan i kickboxning Therese Gunnarsson.

Tidigare artiklar i serien
Karin Edenius (kickboxning)
Mats Nilsson (submission wrestling)
Daniel Andersson (taido)
Sanja Trbojevic (thaiboxning)
Mikael Knutsson (submission wrestling)
Joakim Frederiksen (taido)

Text: Jonathan Broberg