Nyheter

Så firar guldmedaljörerna jul – nionde delen, Sylvester Sandin

Budokampsport.se fortsätter sin nedräkning inför jul med en artikelserie om våra mästare och mästarinnor under året, för att se vad de ska pyssla med under jul och nyår. Vi har redan kollat julkänslorna med åtta av våra guldmedaljörer, nu stämmer vi av julplanerna med ännu en europamästare från det svenska herrlandslaget i taido (jissen), Sylvester Sandin.

Budokampsport.se fortsätter sin nedräkning inför jul med en artikelserie om våra mästare och mästarinnor under året, för att se vad de ska pyssla med under jul och nyår. Vi har redan kollat julkänslorna med åtta av våra guldmedaljörer, nu stämmer vi av julplanerna med ännu en europamästare från det svenska herrlandslaget i taido (jissen), Sylvester Sandin.

Sprattelgubben Sylvester Sandin är ett stort framtidsnamn inom svensk taido. Sandin hade det lite tyngre under de individuella tävlingarna vid EM i Frankrike i augusti. Men när det vankades lagtävling var han liksom övriga svenska pånyttfödda. Sylvester Sandin bidrog starkt till det som sedermera skulle bli den främsta svenska medaljmässiga insatsen under EM – guldet i herrlagjissen. Vad Sylvester, född 1994, kan åstadkomma i framtiden är egentligen bara betingat honom själv – snabbheten, akrobatiken och tekniken har han definitivt. Den nya unga svenska generationen av taidokas går samtliga en ljus framtid tillmötes. Och det stora siktet är inställt på VM i Finland sommaren 2013.

Om du ser tillbaka på 2011, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – Detta året har varit otroligt tungt om man kollar på den idrottsliga delen för jag har aldrig tränat så mycket som jag gjort i år. Men det har samtidigt varit så otroligt roligt för det har hänt så många nya roliga saker trots all denna stress in för EM.

Hur kommer du att fira julen?
   – Om det blir enligt planerna så blir det som det alltid varit – med släkten men man vet aldrig.  

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – Nästan bara pengar tyvärr, för jag ska precis börja ta körkort så det blir inga roliga presenter för mig.

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Jag tycker det är meningslöst att ens försöka ta sådana löften, för jag håller de ändå inte. Så jag ska inte ens testa.

Om du blickar fram mot 2012, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Jag tror att jag inte kommer att träna riktigt lika mycket som jag gjort i år men jag kommer försöka hålla igång så mycket som möjligt för att inte tappa allt för mycket i form. Men även jobba på det mentala för att kunna prestera bättre in för VM.

Svenska Budo & Kampsportsförbundet önskar så klart Sylvester Sandin en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Nästa guldmedaljör ut i artikelserien blir världsmästarinnan i thaiboxning Elina Nilsson.

Tidigare artiklar i serien
Karin Edenius (kickboxning)
Mats Nilsson (submission wrestling)
Daniel Andersson (taido)
Sanja Trbojevic (thaiboxning)
Mikael Knutsson (submission wrestling)
Joakim Frederiksen (taido)
Sara Widgren (ju jutsu)
Therese Gunnarsson (kickboxning)

Text och foto: Jonathan Broberg