Nyheter

Inför SM i thaiboxning: Sadibou Sy är tillbaka och skadefri

I helgen är det dags för SM-kval i thaiboxning i Halmstad och i -86 kg återfinns Sadibou Sy, som siktar högt – både med SM och säsongen i stort.
   - Klart att jag ställer upp för att vinna, säger han till budokampsport.se.

I helgen är det dags för SM-kval i thaiboxning i Halmstad och i -86 kg återfinns Sadibou Sy, som siktar högt – både med SM och säsongen i stort.
   – Klart att jag ställer upp för att vinna, säger han till budokampsport.se.
 
2010 vann Sadibou Sy VM i B-klass i thaiboxning och fjolåret skulle därför bli året då han tog nästa steg. Men skador medförde att 2011 blev något av ett mellanår för den sympatiske Stockholmaren.
 
Nu är han emellertid tillbaka i full träning, skadefri och med revansch i sikte. 
   – Jag vet vad jag kan och nu har jag fått vara fri från skador och har kunnat träna riktigt hårt och bra. Det känns väldigt bra inför helgen.
 
I Sys viktklass återfinns tre andra – Joakim Stenberg, Sebastian Karlström och Abbe Joof. Men även om det är kvalificerade namn är det inget ”Sadi” fokuserar på.
    – Nej, när man väl står där i ringen kan man ha game plan och så, visst, men varje match får lätt sin egen identitet så jag fokuserar på mig själv och tittar inte så mycket på motståndarna. Jag känner mig väl förberedd vem det än blir i kvalet.

Tillbaka till grunderna
Träningen inför SM-kvalet för Sadibou Sy har i stort handlat om att hitta tillbaka till grunderna i hans thaiboxning.
    – Ja, jag och min tränare Rolly på Wasa har lagt upp träningen mycket efter det. Jag vill hitta tillbaka till den thaiboxning jag hade för ett par år sedan. Det har varit mycket fys också, med Kenta på Prana BJJ, som gjort att jag känner mig stark.
 
Och målsättningen för SM är klar. Det är seger som gäller. Dessutom har Sy målsättningen klar för hela året.
    – Jag vill så klart vinna SM, för att också kunna göra en VM-satsning mot VM i Ryssland. Men jag vill få fler matcher och tänkte därför även satsa mot SM i kickboxning, och går det bra där kan det ju bli en VM-satsning även där. Sedan har jag under flera år velat försöka få till en liten satsning mot MMA också, men det ligger fortfarande mer i framtidsplanerna.
 
Sadibou Sy är en mycket sevärd fighter och ska bli intressant att följa under SM-kvalet i helgen. Hur långt hans satsning räcker – ja det får vi helt enkelt vänta och se.

Text: Jonathan Broberg