Svenska Kickboxningsförbundet arrangerade instruktörskurs i Jönköping


Den 14e januari arrangerade Svenska Kickboxningsförbundet (SKF) en instruktörsworkshop i Jönköping.
SKF genomför just nu en storsatsning för att samordna och understödja den befintligt mycket stora kompetens och erfarenhetsresurs som redan finns. På så sätt vill förbundet öka förutsättningarna för föreningarnas talangutveckling och sportens konkurrenskraft.

19 januari 2012  |  Jonathan Broberg


Den 14e januari arrangerade Svenska Kickboxningsförbundet (SKF) en instruktörsworkshop i Jönköping.
SKF genomför just nu en storsatsning för att samordna och understödja den befintligt mycket stora kompetens och erfarenhetsresurs som redan finns. På så sätt vill förbundet öka förutsättningarna för föreningarnas talangutveckling och sportens konkurrenskraft.

Denna dag på Jönköpings Kampsportsallians arrangerade Björn Rhodin, Utbildningsansvarig på SKF en workshop inom uppvärmning, drillar, sparringövningar för att bygga specifika färdigheter, explosivitetsträning, terminsupplägg och passupplägg.

Totalt lockade workshopen 28 deltagare fördelat över 10 klubbar med massor av erfarenheter ifrån olika stilar, discipliner, tidigare huvudinstruktörer och utlandserfarenheter.

Tony Berglund, Förbundskapten Light Contact, var speciellt inbjuden för att sätta diskussionerna i ett internationellt perspektiv. Berglund med färska erfarenheter ifrån VM i Makedonien där Sverige gjorde sitt bästa mästerskap i historien kunde direkt svara på hur den internationella scenen ser ut och hur de svenska utövarna bör agera utifrån det.Workshopen var upplagd för att hålla en så hög och kreativ diskussionsnivå som möjligt. 3-4 olika deltagare per ämne valdes ut för att förevisa något ur deras egen repertoar varpå Björn Rhodin fungerade som moderator av workshopen, ställde öppna frågor för att få deltagarna att själva identifiera olika styrkor och sätt att se på samma övning. Upplägget var mycket uppskattat av deltagarna och öppnade hela tiden upp för ytterligare frågeställning och diskussion. Många av de diskussioner som fördes på träffen hade dessutom redan påbörjats i SKF´s Instruktörsgrupp på Facebook vilket uppfattades som mycket positivt.

Nästa träff är planerad till April månad och då är förhoppningen att den skall kunna genomföras i Stockholmsområdet.

Deltagande klubbar denna dag var Combat Academy, Furulunds Kickboxning, West Coast Kickboxing, Fighter Kickboxning, Södra Ryd FC, Stenungsunds Kampsportsakademi, Ängelholms Kickboxning, Jönköpings Kickboxning, Kalvhagens Boxcenter och Landskrona Kickboxning.Text: Björn Rhodin
Foto: Björn Rhodin och Magnus Segerberg – Westcoast kickboxning