Så ser wushuns landslagsorganisation ut 2012


Ett av Sveriges mest presterande landslag har varit wushun. Men ifjol stack storstjärnan Nils Widlund till USA och tävlade inte på mästerskap – istället lades fokus på Maria Olsson från Södermalms Shaolin. Men nu börjar satsningen inför nya utmaningar och så här ser organisationen kring landslaget ut.

25 januari 2012  |  Jonathan Broberg


Ett av Sveriges mest presterande landslag har varit wushun. Men ifjol stack storstjärnan Nils Widlund till USA och tävlade inte på mästerskap – istället lades fokus på Maria Olsson från Södermalms Shaolin. Men nu börjar satsningen inför nya utmaningar och så här ser organisationen kring landslaget ut.

Det första stora siktet är EM i Tallin den 25:e mars. Organisationen kring landslaget 2012 kommer att se ut så här.

Landslagschef: Yvonne Lin
Coach i sanshou: Kevin Arroyo
Ass. Coach sanchou: Luciano Marci
Coach I taolu: Petter Sande

Fortfarande är platsen son assisterande coach i taolu inte tillsatt.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Magnus Hartman