De är SB&K:s första ungdomsråd någonsin


Det historiska första ungdomsrådet i Svenska Budo & Kampsportsförbundets historia är nu tillsatt. Det består av sex unga idrottare inom förbundets led.
   – Ungdomarnas åsikter är viktiga, säger SB&K:s generalsekreterare Mona Lundkvist till budokampsport.se.

7 februari 2012  |  Jonathan Broberg


Det historiska första ungdomsrådet i Svenska Budo & Kampsportsförbundets historia är nu tillsatt. Det består av sex unga idrottare inom förbundets led.
   – Ungdomarnas åsikter är viktiga, säger SB&K:s generalsekreterare Mona Lundkvist till budokampsport.se.

I höstas slogs det fast att Svenska Budo & Kampsportsförbundet skulle arbeta aktivt mot en ungdomssatsning. Idén om ett ungdomsråd föddes och nu är rådet tillsatt.

Det blev sex ungdomar från olika delar av förbundsidrotterna, två killar och fyra tjejer, som kommer att utgöra SB&K:s första ungdomsråd någonsin.
   – Ungdomarnas åsikter är viktiga, vi vill ha deras bild av oss som förbund och hur vi kan utveckla oss, säger Mona Lundkvist.

Vad konkret ungdomsrådet ska arbeta med är inte helt bestämt ännu, men Mona vet vad hon förväntar sig av rådets framtida göromål.
   – Jag vill ge de utrymme att komma med idéer, ta upp frågor som är viktiga för dem. De ska vara med och påverka förbundets verksamhet, samarbeta med andra förbund och bygga upp något de själva tror på.

Europamästarinnan Widgren i rådet – vill påverka
En av ungdomsrådets representanter är 20-åriga Europamästarinnan i ju jutsu, Sara Widgren. Hon har stora förhoppningar på arbetet inom ungdomsrådet.
   – Jag är med i ungdomsrådet för att jag vill påverka nu och för framtidens ungdomar inom förbundets idrotter. Påverka och bidra bland annat genom den egna kunskap jag har, men också kunna vara en förebild om att allt går om man bara vill! Träning, tävling, familjeliv, skola och jobb är bara några exempel på det som jag arbetar med hela tiden och lyckas kombinera men som många har problem att få ihop sin vardag med. Jag menar att det går om man vill. Därför vill jag vara med och påverka och hjälpa andra ungdomar att utvecklas inom sin idrott men också sig själva! Helt enkelt kunna bidra, säger Sara Widgren till budokampsport.se.

Här är hela ungdomsrådet
Elin Bladh, Berserk MMA Förening
Benjamin Bolling, Kaisho Budoklubb
Sara Widgren, Nacka Dojo IF
Alice Sjöberg, Strike Boxing Club
Sanda Tcacencu, Iyasaka Aikidoklubb
Mahmoud Elhoss, Föreningen Frontier MMA Akademi

SB&K:s kontaktpersoner för ungdomsrådet är generalsekreterare Mona Lundkvist och styrelseledamoten Arnela Hadzisulejmanovic.

Text: Jonathan Broberg