Gladiator Athena, Magdalena Kowalczyk, till Kampsportsgalan

En av svensk thaiboxnings stora pionjärer på senaste år Magdalena Kowalczyk delar ut pris på Kampsportsgalan i Stockholm den 24:e mars.
   – Det ska bli väldigt roligt, kampsport är min första och största kärlek. En jätteära för mig, säger hon till budokampsport.se.

13 mars 2012  |  Jonathan Broberg

En av svensk thaiboxnings stora pionjärer på senaste år Magdalena Kowalczyk delar ut pris på Kampsportsgalan i Stockholm den 24:e mars.
   – Det ska bli väldigt roligt, kampsport är min första och största kärlek. En jätteära för mig, säger hon till budokampsport.se.

 
Magdalena Kowalczyk slog igenom som kampsportare i början på 2000-talet och 2007 vann hon VM-guld i thaiboxning.

Hon har också varit en av få kvinnor att gå stora galamatcher i Sverige, två gånger bland annat på Rumble of the kings. Båda matcherna vann hon givetvis.
   – Kampsport har varit och är fortfarande en stor del av mitt liv. Även om jag förmodligen är klar med min aktiva tävlingskarriär kommer jag aldrig kunna lämna kampsporten. Den är min största och första kärlek.
 
På senare tid har Kowalczyk börjat dyka upp i TV. Förra säsongen ingick hon i ”kampsportslaget” på Fångarna på Fortet och för tillfället är hon högaktuell i Gladiatorerna där hon är karaktären Athena.
   – Det är kul att kampsport kommer in i de folkliga sammanhangen. Jag minns när jag började gå D-matcher. Då var thaiboxning verkligen en källarsport. Så är det absolut inte idag. Det är en häftig utveckling som gynnar alla oss som håller på med kampsport.
 
“En ära”
När Gladiatorerna först hörde av sig var Kowalczyk emellertid tveksam till att ställa upp i programmet.
   – Ja, det var jag. Faktiskt. Jag hade lite förutfattade meningar om programmet, men jag har helt ändrat uppfattning. Det har varit jättekul. Och samtidigt är jag en av få som lyckats hålla mig skadefri under Gladiatorerna vilket kanske indikerar på hur pass bra tränade vi kampsportare är.
 
Magdalena Kowalczyk har också accepterat en roll som prisutdelare på Kampsportsgalan i Stockholm den 24:e mars. Hon kommer att dela ut priset Årets genombrott.
   – Mitt hjärta lever kvar i träningen och tävlingen kring kampsport, även om jag förmodligen är klar själv. Kampsporten har givit mig så otroligt mycket och jag vill ge tillbaka så mycket jag kan. Jag dömde till exempel på SM i thaiboxning nyligen. Kampsportsgalan ser jag som en rolig och bra grej och det är en ära för mig att vara en prisutdelare.

Text: Jonathan Broberg
Foto: rumbleofthekings.com