Pannie Kianzad vann i MMA-debuten

I lördags gjorde helsingborgstjejen Pannie Kianzad från Kaisho MMA sin proffsdebut. I Tallinn gick matchen mot hemmahoppet Helin Paara. Debuten kunde inte ha slutat bättre för Kianzad som fick med sig alla tre domarna i beslutet och vann med 3-0.

17 april 2012  |  Jonathan Broberg

I lördags gjorde helsingborgstjejen Pannie Kianzad från Kaisho MMA sin proffsdebut. I Tallinn gick matchen mot hemmahoppet Helin Paara. Debuten kunde inte ha slutat bättre för Kianzad som fick med sig alla tre domarna i beslutet och vann med 3-0.

Sverige har fått ytterligare ett MMA-proffs på damsidan. I helgen gjorde nämligen Pannie Kianzad debut i proffssammanhang.

Kianzad, som tränar och tävlar för Kaiso MMA, mötte Helin Paara från Estland i Tallinn. Trots välbesökta läktare och bortaplan visade Kianzad att hon blir att räkna med längre fram.  Hon vann matchen efter att främst haft övertag stående.

I och med debutsegern har Sverige nu fyra proffs på damsidan som gått matcher: Elina Nilsson, Hanna Sillén, Lina Eklund och så då Pannie Kianzad.

Text: Jonathan Broberg