Dahlbeck vann och vandrar vidare mot miljonerna


Galan Glory World Series kom något överraskande till Sverige och Stockholm – och bidrog till att hetta upp vårvärmen över huvudstaden ytterligare. Sem Schilt visade åter att störst är bäst – men det var en 21-årig hemmafighter som var i allas blickfång efter galan.
   – Det kändes verkligen underbart. Det är obeskrivligt hur glad jag känner mig, säger Dahlbeck till budokampsport.se.

28 maj 2012  |  Jonathan Broberg


Galan Glory World Series kom något överraskande till Sverige och Stockholm – och bidrog till att hetta upp vårvärmen över huvudstaden ytterligare. Sem Schilt visade åter att störst är bäst – men det var en 21-årig hemmafighter som var i allas blickfång efter galan.
   – Det kändes verkligen underbart. Det är obeskrivligt hur glad jag känner mig, säger Dahlbeck till budokampsport.se.

Glory World Series. Lägg namnet på minnet. Det är den nya organisation som vill dominera den stående kampsporten i världen. Och i helgen brakade de igång med den första galan.

Och det var inte vilken line-up som helst. Nästintill idel världsnamn fanns på plats. Men det var en svensk ”coming-man” som stal showen.

Sanny Dahlbeck från Slagskeppet i Stockholm var som ende svensk deltagande i 16-mannaturneringen i viktklassen -70kg, där vinnaren senare under året kammar hem hela 300 000 dollar. Dahlbeck skulle ha mött Maxim Vorovski, men han meddelade att han inte skulle klara vikten och in kom istället, på kort varsel, den meriterade Warren Stevelmans.
   – Jag har följt Stevelmans länge och visste att han boxas hårt. Men Vorovski kanske är lite snabbare till och med, så det var egentligen ingen idé att byta gameplan. Det var bara att köra.

“Helt sjukt”
Sagt och gjort. Sanny Dahlbeck kopplade ett tidigt grepp om händelserna i Annexet inför en entusiastisk hemmapublik. Det var en imponerande startrond från svensken, som sedan fortsatte att kontrollera händelserna i den andra ronden. I tredje jämnades matchbilden ut, men Dahlbecks seger var aldrig hotad. Nu är han kvar som en av de åtta främsta i turneringen.
   – Det känns helt sjukt att vara med där. Jag är bara så glad. Obeskrivligt. Jag trodde kanske att jag skulle vara där om några år, men att vara där redan nu vid när jag bara är 21, det trodde jag nog inte. Och för mig är det väldigt stort, så klart.

Text och foto: Jonathan Broberg