Inför Muaythai arena 3 – ”Ett riktigt spännande card”

7 juni 2012  |  Tony Svensson

I helgen avgörs den tredje upplagan av thaiboxningstävlingen Muay Thai Arena. Det innebär tolv matcher som kommer att gå i Valhalla Sporthall.
   – Det blir en spännande kväll, säger arrangören August Wallén till budokampsport.se.

På lördag avgörs Muay Thai Arena 3 i Valhallahallen i Göteborg. På dagen innan är det också FMT Open, vilket innebär fullt pådrag för arrangören August Wallén.

FMT Open har haft mer än 100 anmälningar och på Muay Thai Arena är det tolv matcher som ska avverkas. Matcher med god kvalitet.
   – Det är ett bra fightcard, skulle jag vilja säga. Vi har flera intressanta starter och Jennifer Österlin vann ju EM-guld, Johanna Rydberg har vunnit internationella medaljer och sedan är bröderna Hoang väldigt duktiga. Det blir spännande.

Valhallahallen i Göteborg har varit värd för fina kampsportsevenemang förr – det var bland annat här fjolårets uppskattade SM i kickboxning avgjordes.
   – Ja, den tar väl runt 700 åskådare och sist var det riktigt bra tryck. Men det där har också väldigt mycket med väder och vind att göra. Vi kan bara fokusera på att göra ett bra arrangemang och där har jag haft bra hjälp. Jag har hand fightcardet, crewet runt galan har Lena Olsson koll på och Björn Rhodin har hand om showen.

August, vad kan åskådarna förvänta sig?
   – Framför allt tolv bra matcher, en välarrangerad gala och thaiboxning på hög nivå. Muay Thai Arena var uppskattat sist av våra besökare, så jag tror inte de blir besvikna i år heller.

Vad är nytt?
   – Det här är ju bara tredje galan vi arrangerar, så allt är väl ganska nytt. Men vi har satsat på att flyga in en del fighters. Vi har tre skottar som kommer och två portugiser. Det ska bli kul att se .

Hela fightcardet, biljettinformation och all annan information inför helgens gala i Göteborg finns på www.muaythaiarena.se.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52