Svenska MMA Förbundet hoppas på fällande dom

I morgon inleds den uppmärksammade rättegången mot en person i Avesta som ska ha anordnat en kampsportstävling i sin egen trädgård. Svenska MMA Förbundet polisanmälde detta och nu ska den så kallade kampsportslagen prövas för första gången.
   – Vi kan inte tillåta att sådant här sker, vi ser det som olagligt, säger ordförande för MMA Förbundet George Sallfeldt till budokampsport.se.


11 juni 2012  |  Jonathan Broberg

I morgon inleds den uppmärksammade rättegången mot en person i Avesta som ska ha anordnat en kampsportstävling i sin egen trädgård. Svenska MMA Förbundet polisanmälde detta och nu ska den så kallade kampsportslagen prövas för första gången.
   – Vi kan inte tillåta att sådant här sker, vi ser det som olagligt, säger ordförande för MMA Förbundet George Sallfeldt till budokampsport.se.

Det var i slutet av förra sommaren som en person arrangerade en kampsportstävling, utan sanktion, i sin egen trädgård.

Svenska MMA Förbundet polisanmälde händelsen som imorgon ska prövas i svensk domstol. Det blir första gången som den så kallade kampsportslagen blir testad.
   – Vi som målsägare tror och hoppas på fällande dom. Rent principiellt är det här en väldigt viktig dom eftersom den kommer bli prejudicerande. Vi ser det hela som positivt och det är ett klart bevis på att vi inom svensk MMA tar ett bredare samhällsansvar för vår verksamhet.

George, vad kan domen komma att betyda?
   – Den kommer få konsekvenser hur det än går. Jag tycker det är viktigt att poängtera att vi absolut inte har något emot den här personen i fråga, men eftersom det finns vissa risker med att hålla på med MMA måste vi verka för att idrotten bedrivs så säkert som möjligt. Även störtlopp skulle innebära stora risker om det inte bedrivs professionellt. För vår del handlar detta mål om ett ställningstagande och att ta ansvar för vår verksamhet. Och förhoppningsvis kan vårt agerande bli lite avskräckande.

budokampsport.se kommer att informera mer om domen längre fram.

Text: Jonathan Broberg

0
0
0