Nya direktiv från RF medför nytt registreringsförfarande för klubbarna

På Riksidrottsmötet i maj 2011 beslutades det om en ny modell för SF-bidraget och i maj 2012 presenterades den för specialidrottsförbunden. Det är en modell som baseras på den verksamhet som bedrivs. På uppdrag av regeringen har RF utarbetat den nya modellen och kommit fram till att varje specialidrottsförbund måste redovisa sina medlemmar, antal utbildningstimmar och antal LOK-stödsaktiviteter.

13 juni 2012  |  Jonathan Broberg

På Riksidrottsmötet i maj 2011 beslutades det om en ny modell för SF-bidraget och i maj 2012 presenterades den för specialidrottsförbunden. Det är en modell som baseras på den verksamhet som bedrivs. På uppdrag av regeringen har RF utarbetat den nya modellen och kommit fram till att varje specialidrottsförbund måste redovisa sina medlemmar, antal utbildningstimmar och antal LOK-stödsaktiviteter.

RF har ett administrativt verktyg som heter IdrottOnline och där ska varje förening redovisa sina medlemmar på sin egen IdrottOnline-sida.

På grund av detta har SB&K nu skickat ut ett mail till alla våra föreningar med instruktioner om hur de ska göra för att redovisa sina medlemmar.
   – Vi på SB&K har full förståelse för att detta blir en extra administration för föreningarna till en början. Vi har fram till årsskiftet på oss och därför går vi ut med detta nu. Vi hoppas och vädjar till er att ni går in på er IdrottOnline-sida och registrerar era medlemmar, säger Generalsekreterare Mona Lundkvist.

Information om idrottonline från RF

För att registrera era medlemmar skriver ni ner dem i excelarket som skickats till er via mail och sedan laddar upp arket via er egen idrottonline-sida.