Sanjas glädjebesked – med till thaiboxnings-VM

Ifjol chockade Malmötjejen Sanja Trbojevic på VM i thaiboxning genom att som debutant tillslut stå överst på prispallen. Nu är hon uttagen till VM i S:t Petersburg – i -75kg, en viktklass över hennes normala.
   – Det spelar inte så stor roll. Är jag bara tränad gör inte de där fyra kilona så mycket skillnad, säger hon till budokampsport.se.

9 juli 2012  |  Jonathan Broberg

Ifjol chockade Malmötjejen Sanja Trbojevic på VM i thaiboxning genom att som debutant tillslut stå överst på prispallen. Nu är hon uttagen till VM i S:t Petersburg – i -75kg, en viktklass över hennes normala.
   – Det spelar inte så stor roll. Är jag bara tränad gör inte de där fyra kilona så mycket skillnad, säger hon till budokampsport.se.

 
Från ingenstans svepte en orkan in över Thaiboxnings-Sverige ifjol. Malmötjejen Sanja Trbojevic överraskade allt och alla på SM, vann och blev uttgaen till landslaget för första gången. Av bara farten vann hon hela VM i -67kg.
 
Men under SM i Östersund fick hon se göteborgskan Jennifer Österlin göra – en ”Sanja”. Österling vann finalen, blev i sin tur uttagen till EM som debutant och vann sedermera även EM-guld.
 
Nu står det klart att Sverige skickar både Österling och Trbojevic till VM. Dessutom är sedan tidigare Elina Nilsson uttagen och på pappret ser Sverige oförskämt stakrt ut i de högre damklasserna.
   – SM gick inte som jag hade tänkt mig och därför känns det skönt att ändå kunna följa med på VM. Jag är riktigt laddad.
 
“Kul att få tävla på VM igen”

De flesta i truppen kommer snart in i en bantningsperiod. Det slipper Trbojevic eftersom hon kommer att få ställa upp i -75kg, en viktklass över hennes normala.
   – Det tror jag inte spelar så stor roll egentligen. Är jag bara bra tränad gör inte de fyra kilona så stor skillnad. Jag har inte så bra koll på vilka som jag kommer att få möta. Jag vet inte vilka som är med i den viktklassen, men det är klart att det ska bli kul att få tävla på ett VM igen.
 
Ännu har Sanja Trbojevic inte startat med träningen inför VM. Men snart ska hon tillsammans med sina tränare sätta upp träningsschemat.
   – Just nu kör jag ungefär tre gånger i veckan. Det blir betydligt mer snart. Jag ser verkligen fram emot det här, avslutar hon.Text: Jonathan Broberg