VM – så har det gått hittills

VM i thaiboxning är inne på sitt fjärde dygn och för det svenska landslaget har det så här långt varit både dur och moll på insatserna.

10 september 2012  |  Jonathan Broberg

VM i thaiboxning är inne på sitt fjärde dygn och för det svenska landslaget har det så här långt varit både dur och moll på insatserna.

Talangen från Rinkeby, Hamza Bougzma, som gjorde så fint ifrån sig på SM i Östersund förlorade mot en svår thailändare på poäng och fick med det respass redan i första omgången av -60 kg i A-klass.

I -67kg-klassen var det tänkt att Sanny Dahlbeck skulle bättra på sitt fantastiska år med karriärens första A-klassmedalj. Men en för hög puls gjorde att Dahlbeck inte kom till start i VM och lämnade dessvärre walk over.

I den tredje svenskmatchen i VM, som utspelade sig under fredagskvällen, vann emellertid Rickard Pettersson från Halmstad och vandrade vidare i A-klass. Pettersson som ifjol vann B-klassen i -81kg, vann på poäng mot turkiskt motstånd.

Lina Länsberg var först ut bland damerna i VM, och hade inge större bekymmer att ta sig vidare från sitt möte med Ielö Page från Frankrike. Det blev seger på poäng. Och i söndags blev det ytterligare en seger efter vinst mot ryskan Anastasiya Vasilieva.

Också regerande Europamästarinnan Madeleine Vall tog sig relativt smärtfritt vidare i fredags efter vinst på poäng mot ukrainskan Khrystyna Fushtei. Vall gick även match i går mot brittiska Tanya Merret på poäng.

Debutanten Jennifer Österlin klev in i VM mot tyskan Cornelia Zimmer och det blev en imponerande svensk seger. Under lördagen vann Österlin även den andra matchen mot en kanadensiska.

Daniel Carlsson förlorade en tuff match i -63,5kg på poäng. Afghanen tilldömdes segern med 3-2, men svenskarna var missnöjda med domslutet och lämnade in en protest, som inte gav något resultat.

Ricardo Gonzales blev sjuk och fick lämna walk over i -71kg.

Men i viktklassen ovan, -75kg, vann Alex Tobiasson Harris på poäng mot en polack. Harris som ifjol vann silver i A-klass är således vidare.

Och vidare är även Johanna Rydberg från Helsingborg. Rydberg besegrade en från Nya Zeeland efter att domaren brutit matchen. En match Rydberg kontrollerade tämligen komfortabelt.

Emma Thyni är också klar för andra omgången i VM efter en säker seger mot finskt motstånd.

Giang Hoang är vidare efter vinst mot ryskt motstånd i -51kg. Däremot förlorade brorsan Viet Hoang mot thailändaren  Preccha Wongsa.

Sadibou Sy hade inga bekymmer med ukrainaren Sergey Popusha utan vann enkelt på poäng och är vidare.

Text: Jonathan Broberg