Svenska thaiboxningsdamerna bäst i världen igen

VM i thaiboxning, som avgjordes i förra veckan, slutade i dur för det svenska landslaget. Det blev elva medaljer under mästerskapet i S:t Petersburg och nu står det även klart att de svenska damerna röstats fram som VM:s bästa nation, för andra året i rad.

17 september 2012  |  Jonathan Broberg

VM i thaiboxning, som avgjordes i förra veckan, slutade i dur för det svenska landslaget. Det blev elva medaljer under mästerskapet i S:t Petersburg och nu står det även klart att de svenska damerna röstats fram som VM:s bästa nation, för andra året i rad.

Damerna skramlade ihop till sju medaljer fördelat till fyra brons och tre guld.

Här är de svenska medaljörerna på VM:

Brons
Annie Eriksson, -45kg
Johanna Rydberg, -51kg
Emma Thyni, -57kg
Madeleine Vall, -61kg
Rasmus Olsson, -57kg junior
William Wisén, -63,5kg, junior

Silver
Giang Hoang, -51kg
Sadibou Sy, -86kg

Guld

Lina Länsberg, -63,5kg
Jennifer Österlin, -67kg
Elina Nilsson, -71kg