Nyheter

Martin Akhtar tog andra raka – obesegrad i buren


Martin Akhtar från Malmö följde upp vårens debutseger i MMA-buren med en imponerande vinst även under kvällens Superiorgala i Malmö. Men segern var riktigt hotad i första ronden.
   - Jag hade aldrig klappat ut mig här hemma i Malmö, säger han till budokampsport.se efter segern.


Martin Akhtar från Malmö följde upp vårens debutseger i MMA-buren med en imponerande vinst även under kvällens Superiorgala i Malmö. Men segern var riktigt hotad i första ronden.
   – Jag hade aldrig klappat ut mig här hemma i Malmö, säger han till budokampsport.se efter segern.

Det blev en nervkittlande match mellan Martin Akhtar och Leandro Gontijo. Gontijo inledde starkt och ville tydligt kontrollera matchen från marken, medan Akhtar helst ville ha stående match.
   – Jag hade en bra känsla innan matchen, men när matchen väl började blev det inte riktigt som ag tänkt det. Jag kunde inte göra det jag ville göra, så det blev en svår situation. Han fick en bra koppling på mig, men när han inte fick ut mig tänkte jag att det handlar bara om att komma ut och börja om matchen i andra ronden.

Akhtar hamnade tidigt i ett låsförsök och grinade rätt illa, som det såg ut. Men enligt honom själv var det inte aktuellt att klappa ut sig.
   – Jag hade aldrig klappat ut mig här hemma i Malmö, jag hade hellre somnat in medvetslös. (skratt)

Vad sade ni till varandra i rondpausen, med tanke på att matchen helt ändrade karaktär efter första rondvilan?
   – Att jag skulle fortsätta med min game plan, att motståndaren var trött och att han kanske tvivlade lite eftersom han inte fick ut mig i första ronden.

Kände du dig frustrerad någon gång i matchen?
   – Klart man känner frustration i första ronden när man hamnar i ett sådant tydligt underläge, men också för att jag ville ha matchen stående och han liggande och han fick den dit han ville. Men jag lyckades vända och vinna och gjorde en bra match. Jag vinner på hemmaplan så jag är väldigt lycklig ikväll.

Detta var Akhtars andra raka seger vilket också innebär att han är obesegrad som MMA-proffs.

Text: Jonathan Broberg