Nils Widlund inför matchen på Supremacy League


På lördag är det dags för Sveriges första kickboxningsgala med de nya professionella reglerna. Galan går under namnet Supremacy League och intar självaste Berns salonger i Stockholm. En som tar plats i ringen för första gången sedan Kung Fu Festivalen i maj är Nils Widlund.
   – Jag känner mig i bra form och det ska bli otroligt kul på lördag, säger han till budokampsport.se.

10 oktober 2012  |  Jonathan Broberg


På lördag är det dags för Sveriges första kickboxningsgala med de nya professionella reglerna. Galan går under namnet Supremacy League och intar självaste Berns salonger i Stockholm. En som tar plats i ringen för första gången sedan Kung Fu Festivalen i maj är Nils Widlund.
   – Jag känner mig i bra form och det ska bli otroligt kul på lördag, säger han till budokampsport.se.

Kickboxning kommer att inta Berns salonger på lördag. Det blir ett nytt upplägg, en ny miljö och med nya proffsregler.

Men för Nils Widlund är det egentligen samma gamla upplägg inför matchen som alltid.
   – Ja, det blir det nu eftersom min tilltänkta motståndare hoppade av. Han var soutpaw och det var det vi tränade på att möta. Nu blir det lite som vanligt, höll jag på att säga, vilket i och för sig inte är fel. Det har blivit mycket fokus på fys och kondition.

“Väldigt kul”
Widlund medger att sommaren varit skön och att han nu ser fram emot den nya säsongen som alltså rivstartar på Berns.
   – Jag tog det lite lugnare under sommaren och det kändes helt naturligt att ta ett litet break. Säsongen slutade i maj med Kung Fu Festivalen, men nu har jag haft två månader av intensiv träning inför den här matchen. Och det ska bli väldigt kul att gå match i det här konceptet. Många polare kommer och kollar och det blir en fin inramning på Berns. Jag har gått match på Le Bon Palais, och det var bland det roligaste jag gjort, så Berns hoppas jag ska bli ännu häftigare.

På andra sidan matchen på lördag är Widlund även uttagen till den EM-trupp i kickboxning som om tre veckor reser till Turkiet.
   – Ja, det ska bli spännande det med, men först ska jag se till att göra bra ifrån mig på lördag. Jag tar, som man säger, en match i taget. Men rent planeringsmässigt har jag sedan efter EM  inget inplanerat och min tanke är att kanske ta lite ledigt för att sedan köra igång hårt i början på 2013 istället.
   – Men det är bara så jag tänker just nu, jag har lärt mig att det kan svänga snabbt i den här branschen. (skratt)

För mer information, se www.supremacyleague.tv.

Text: Jonathan Broberg