Reza Madadi går sin andra UFC-match lördag natt

Natten mellan lördag och söndag är det dags för Reza Madadis andra UFC-match i karriären. Debuten skedde inför ett fullsatt Globen i april, nu är platsen för matchen Rio de Janeiro och för motståndet står hemmafightern Christiano Marcello.

12 oktober 2012  |  Jonathan Broberg

Natten mellan lördag och söndag är det dags för Reza Madadis andra UFC-match i karriären. Debuten skedde inför ett fullsatt Globen i april, nu är platsen för matchen Rio de Janeiro och för motståndet står hemmafightern Christiano Marcello.

Den svenska UFC-explosionen fortsätter natten mellan lördag och söndag. Det är nämligen dags för publikfavoriten Reza Madadi, framröstad två år i följd till Folkets Pris på Kampsportsgalan, att äntra UFC-oktagonen. För andra gången i karriären.

Den första minns de flesta. Reza Madadi vandrade in till ett kokande fullsatt Globen och vann i debuten. En debut som både va emotionell och lurig, men där Madadi tillslut låste ut kubanen Yoislandy Izquierdo.

Nu fortsätter Madadis UFC-äventyr med match på UFC 153 i Rio de Janerio mot hemmahoppet Christiano Marcello. Marcello och Madadi har liknande record, där båda står på tolv vinster i sina proffskarrirärer, men Marcello har förlorat fyra matcher och Madadi bara två.

Matchen kommer att visas direkt på UFC:s facebooksida med start 01.00 svensk tid.

Text: Jonathan Broberg