Svenska framgångar i EM i iaido


De individuella tävlingarna i EM i iaido är avklarade. På de brittiska öarna i staden Stevenage har svenska landslaget svarat för en mycket tillfredställande prestation. Fyra medaljer i fyra olika klasser blev resultatet.

27 oktober 2012  |  Jonathan Broberg


De individuella tävlingarna i EM i iaido är avklarade. På de brittiska öarna i staden Stevenage har svenska landslaget svarat för en mycket tillfredställande prestation. Fyra medaljer i fyra olika klasser blev resultatet.

Sverige är av tradition en fin iaido-nation. Inte sällan bärgas medaljer på stora europeiska tävlingar och när EM avgjordes på lördagen visades det åter en gång att svenska iaido-utövare håller väl mot europeiska diton.

Det blev fyra blågula individuella medaljer detta mästerskap, som avgjordes i Stevenage. Astrid Öman vann silver i mudan-klassen, Caiza Almén Wranning kom på tredjeplats i shodan-klassen, Joel Bergmark vann bronset i nidan och i godanklassen lyckades Martin Lindgren även knipa ett brons.

Den hedersamma utmärkelsen fighting spirit i shodanklassen hamnade också i blågul ägo, då Jonas Engman tilldelades det.

Text: jonathan Broberg