Så firar profilerna jul – Mona Lundkvist, Generalsekreterare SB&K

Budokampsport.se fortsätter vår nedräkning till jul med vår artikelserie om våra profilers jul och denna gång har det blivit tur för Svenska Budo & Kampsportsförbundets Generalsekreterare Mona Lundkvist.

11 december 2012  |  Jonathan Broberg

Budokampsport.se fortsätter vår nedräkning till jul med vår artikelserie om våra profilers jul och denna gång har det blivit tur för Svenska Budo & Kampsportsförbundets Generalsekreterare Mona Lundkvist.

Mona Lundkvist tillträdde som ny Generalsekreterare första januari 2010 efter Javier Escalante som då följde med karaten till deras nystartade förbund.
 
Efter det har Svenska Budo & Kampsportsförbundet inte riktigt varit sig likt. Förbundet har öppnats upp och tagit ett mer aktivt kliv in mot den dagliga verksamheten. Och mycket av den utveckling vi ser inom svensk budo och kampsport har Mona Lundkvist haft ett finger i.

Under Monas ledning har även kansliet utökats och förbundet går en ljus framtid tillmötes.

Mona, om du ser tillbaka på 2012, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – 2012 har varit ett bra år. Jag har avslutat min ettåriga utbildning Idrottens ledarskapsprogram, det har varit tufft att få tiden att gå ihop men jag har lärt mig otroligt mycket. Jag har fått ett nätverk av fantastiska människor som också arbetar inom idrotten och vi har lärt oss mycket av varandra.
   – Lagom till semestern pajade min rygg ihop helt och jag fick veta att jag har ett allvarligt diskbråck, jag tackade nej till operation och har sen dess gått på rehab. Numera står jag upp och jobbar vilket gjort att jag faktiskt känner mig helt okej. Inte hemma än men på god väg.

Hur kommer du att fira julen?
   – Nu när både mamma och pappa inte är med oss längre är det inte riktigt sig likt. Känns alltid som är det är några som saknas. I år kommer jag åka till min syster och hennes sambo, de är riktigt pysslare som gillar att laga god mat och har i god tid gjort sin egen glögg som är klar lagom till jul, den ser jag fram emot.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – En ny bil, en resa eller något annat litet… Nejdå, skämt och sido, jag önskar mig ingenting. Min älskling frågade häromdagen och då sa jag att jag vet vad jag inte vill ha i alla fall, eftersom han köpte samma sak till mig både förra julen och när jag fyllde år. Inte för att det var något dåligt men lite brist på fantasi är det allt, eller?

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Jag brukar faktiskt inte ha några nyårslöften men om det ska vara något måste det nog bli att jag vill träffa mina vänner mer under 2013 eftersom det blivit alldeles för lite av det detta år.

Om du blickar fram mot 2013, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Jag börjar 2013 med att åka och hälsa på min dotter som jobbar i Dubai, jag saknar henne oerhört mycket så det ser jag fram emot.När jag kommer hem åker högsta växeln i för att förbereda Kampsportsgalan. Det känns spännande att vi beslutade oss för att lägga galan på Berns i Stockholm denna gång, kul med något nytt. Vi har också ett nytt stort projekt på gång som vi kommer att berätta mer om senare, det kan bli riktigt bra i alla fall.
   – Det har varit tufft för hela kansliet arbetsmässigt men tack vare att alla tagit sitt ansvar och ställt upp för varandra har det gått bra. Ett stort tack till Magnus, Jonathan och Marie, ni är bäst!! Jag vill också passa på att önska våra fantastiska medlemmar en riktigt god jul! Utan er skulle vi inte finnas.

Imorgon fortsätter julnedräkningen med en ny profil då thaiboxningens Pelle Bånghäll ska få berätta om sin kommande jul. Budokampsport.se önskar givetvis Mona Lundkvist en riktigt god jul och gott nytt år.

Tidigare artiklar i serien
Maria Engqvist
Björn Rhodin
Pierre Dahl
Mikael Bäckström

Text: Jonathan Broberg