Enkel seger för Olsson i titelmatchen

Maria Elin Olsson vann titelmatchen om WKN-bältet i Riga ikväll. Matchen mot Seda Aygun från Turkiet fick brytas i början av den fjärde ronden till svenskans fördel. Olsson vann Sveriges andra kvinnliga professionella titel på dryga månaden.

14 december 2012  |  Jonathan Broberg

Maria Elin Olsson vann titelmatchen om WKN-bältet i Riga ikväll. Matchen mot Seda Aygun från Turkiet fick brytas i början av den fjärde ronden till svenskans fördel. Olsson vann Sveriges andra kvinnliga professionella titel på dryga månaden.

Det svenska kampsportsundret fortsätter att breda ut sig. Ikväll kom ytterligare en mästartitel hem till Sverige då Maria Elin Olsson körde över motståndaren Seda Aygun från Turkiet.

Matchen i Riga fick avbrytas i fjärde ronden efter att turkisan vänt sig om efter ett av många hårda Olsson-knän. Annars inleddes matchen på ett jämt vis. Aygun har ett rykte om sig att snurra mycket, och det var Olssons klart beredd på.

Så länge turkiskan höll sig från klinchen hängde hon med. Men Olsson såg oförskämt stark ut och för varje sekund tippade matchen alltmer över till svensk favör.

I tredje ronden tvingades Seda Aygun till två räkningar och när den tredje alltså kom i den fjärde ronden förkunnade det samtidigt att Maria Elin Olsson äntligen fick vinna en stor titel. Hon gav sig därmed en fin lite tidig julklapp.
 
Det svenska kampsportsundret fortsätter således.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Shokatyan