Så firar profilerna jul – Rob Haans, ju jutsulandslagets coach

Budokampsport.se fortsätter vår nedräkning till jul med vår artikelserie om våra profilers jul och denna gång har det blivit tur för ju jutsulandslagets coach, holländaren Rob Haans.

17 december 2012  |  Jonathan Broberg

Budokampsport.se fortsätter vår nedräkning till jul med vår artikelserie om våra profilers jul och denna gång har det blivit tur för ju jutsulandslagets coach, holländaren Rob Haans.

Världsnamnet och holländaren Rob Haans hämtades i fjol in som landslagscoach till svensk ju jutsu. Succén har inte låtit vänta på sig och den timid och ödmjuke Haans har fått med sig landslaget på ett frapperande bra sätt.

Haans är en personlighet som aldrig sätter sig själv före någon annan och har redan haft ett tungt inflytande på svensk landslagsju-jutsu.

Rob, om du ser tillbaka på 2012, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – Det har varit ett spännande år. Väldigt lärorikt och intensivt, samtidigt fullt av roliga utmaningar.

Hur kommer du att fira julen?
   – Lugnt.  Jag ska fira med min familj. Leka i snön med mina barn och inte göra någonting under tre dagar.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – En lugn och mysig jul med min fantastiska familj.

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Försöka bli en bättre människa i allt men samtidigt inte glömma vem man redan är. Sedan lovar jag tre svenska finalplatser i ju jutsu-EM nästa år.

Om du blickar fram mot 2013, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Året kommer bli fyllt av stora idrottsliga händelser. Vi börjar med Combat Camp redan den fjärde januari och sedan har vi mängder med andra stora händelser. EM, World Games, Combat Games, Junior-VM och en massa stora tävlingar och läger.
   – Vi ska satsa ytterligare på ungdomarna med tanke och sikte mot Junior-VM i slutet av 2013, och även för framtiden förstås.
   – På ett personligt plan hoppas jag att det blir ett minst lika roligt år som 2012 har varit.

Imorgon fortsätter julnedräkningen med en ny profil då MMANytt.ses grunadre Martin Johansson får berätta om sin kommande jul. Budokampsport.se önskar givetvis Rob Haans en riktigt god jul och gott nytt år.

Text och foto: Jonathan Broberg