Så firar profilerna jul – Martin Johansson, grundare av MMANytt.se

Budokampsport.se fortsätter vår nedräkning till jul med vår artikelserie om våra profilers jul och denna gång har det blivit tur för MMAnytt.ses grundare Martin Johansson.

18 december 2012  |  Jonathan Broberg

Budokampsport.se fortsätter vår nedräkning till jul med vår artikelserie om våra profilers jul och denna gång har det blivit tur för MMAnytt.ses grundare Martin Johansson.

Martin Johansson är inte bara grundare av svensk kampsports största hemsida, MMANytt.se. Johansson är en enastående kraft i det brus som svensk kampsport har att ta sig igenom. Dag efter dag.

Martin är en arbetshäst utöver det vanliga, men framförallt en person som har glimten i ögat och ett enormt hjärta för svensk MMA i synnerhet men för svensk budo och kampsport i allmänhet.

Martin, om du ser tillbaka på 2012, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – MMA under 2012? Det kan inte sammanfattas bättre än “Explosivt.” Allt från “slå han på käften”-vrål på Globen när UFC besökte Sverige till den största ökningen av MMA-intresserade i mannaminne. Det är så otroligt roligt att kunna bidra till utvecklingen av kampsport i Norden och jag känner mig hedrad av det stora intresset som Sverige faktiskt har om kampsport. Trots att massmedia fortfarande försöker hålla oss under ett lock.

Hur kommer du att fira julen?
   – Jag kommer att fira jul med både släkt och vänner, precis som vi brukar. Klassiskt svenskt, med både lite Kalle Anka, lite julskinka, paket och en och annan fin-whiskey framåt småtimmarna.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – En radiostyrd helikopter skulle jag inte tacka nej till.

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Jag har aldrig riktigt satt nyårslöften tidigare. Men om jag kunde så kanske det vore att dra ner på antal timmar jag arbetar. Det brukar bli runt en 12-14 timmar per dygn, något sådant, helg som vardag. Men, hur kul är det löftet egentligen?

Om du blickar fram mot 2013, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Jag är helt övertygad om att vi har en svensk mästare i lätt tungvikt i UFC. Alexander Gustafsson briljerar i buren om och om igen. Sedan hoppas jag att UFC ännu en gång landar i Sverige, kanske för Gustafssons första titelförsvar i slutet av året? Det vore något det. Personligt så vore det rätt tufft att få flyga en radiostyrd helikopter i Globen eller på Friends Arena. Tänk dig. 2013 är möjligheternas år.

Imorgon fortsätter julnedräkningen med en ny profil då pro-världsmästarinnan i kickboxning Therese Gunnarsson får berätta om sin kommande jul. Budokampsport.se önskar givetvis Martin Johansson en riktigt god jul och gott nytt år.

Text: Jonathan Broberg

0
0
0