Trbojevic revanschlysten i världsmästarmötet

De två senaste årens regerande världsmästarinnor i thaiboxningens -67 kg för damer kommer ifrån Sverige. För två år sedan vann Sanja Trbojevic från Malmö VM-guld och ifjol var det Jennifer Österlins tur att göra den bedriften. I SM i Falun under RF:s SM-veckan ställs de båda storstjärnorna mot varandra i en häftig uppgörelse.
   – Jennifer är duktig, tuff och stark. Det ska bli kul att få möta henne igen, säger Sanja Trbojevic till budokampsport.se.

9 januari 2013  |  Jonathan Broberg

De två senaste årens regerande världsmästarinnor i thaiboxningens -67 kg för damer kommer ifrån Sverige. För två år sedan vann Sanja Trbojevic från Malmö VM-guld och ifjol var det Jennifer Österlins tur att göra den bedriften. I SM i Falun under RF:s SM-veckan ställs de båda storstjärnorna mot varandra i en häftig uppgörelse.
   – Jennifer är duktig, tuff och stark. Det ska bli kul att få möta henne igen, säger Sanja Trbojevic till budokampsport.se.

För två år sedan virvlade Sanja Trbojevic fram i thaiboxningsvärlden som en orkan. Hon gick inte att stoppa. Som debutant slutade succéåret med ett VM-guld i sitt första landslagsframträdande.

Ifjol var det tänkt att hon skulle cementera sin plats som bäst i världen, men satsningen kom helt av sig. Mycket på grund av en helt okänd göteborgska, som svarade för en ”Sanja”.

“Blir en match denna gången”
Jennifer Österlin vann SM-finalen ifjol, mot just Trbojevic, och tog sig sedermera hela vägen till både EM- och VM-guld. Om ett par veckor möts de båda svenska världsstjärnorna igen. Återigen i SM-final.
    – Varje match är speciell för mig på ett eller annat sätt, så denna är inte mer speciell än någon annan, menar dock Trbojevic.

Trots SM-förlusten ifjol hade Trbojevic möjlighet att kunna åka till VM i thaiboxning, men på grund av familjära skäl blev det ingen start i VM. Nu gör hon istället en liten comeback i Falun-SM och det är en revanschsugen Malmötjej som går upp i ringen.
   – Det blir en match denna gången, men hur det går vet jag inte.

Siktar även mot MMA
Att Österlin efter finalen mot Trbojevic ifjol fick ett rejält genombrott är inget som avskräcker Sanja. Hon är istället fokuserad på sin egen insats.
   – Jennifer är duktig, tuff och stark. Det tar henne framåt. Hon har ju både vunnit EM och VM och har gått några fler matcher än mig nu. Hon är också väldigt stark i clinchen, men hur jag ska neutralisera henne? Vet inte, kanske be Larry Lindwall ta andra ronden… (skratt)

En seger i SM innebär med stor sannolikhet fortsatt landslagsplats för vinnaren, och att Sverige kan ha de två senaste årens regerande världsmästare i samma viktklass ger förstås en mördande konkurrens.
   – Oavsett hur det går i SM ska 2013 bli ett bra år hoppas jag. Jag vill gå många matcher och kanske även testa på en match i MMA, avslutar Trbojevic.

Text: Jonathan Broberg