Intervju med Sanny Dahlbeck inför kvällens SM-final


Ifjol tog Sanny Dahlbeck ett stort steg mot världstoppen i thaiboxning genom sina fina prestationer i den professionella organisationen Glory. Ikväll är Dahlbeck på jakt efter ett SM-guld.
   – Man måste alltid vara beredd på att den andra vill vinna lika mycket som jag, säger han till budoampsport.se
.

25 januari 2013  |  Jonathan Broberg


Ifjol tog Sanny Dahlbeck ett stort steg mot världstoppen i thaiboxning genom sina fina prestationer i den professionella organisationen Glory. Ikväll är Dahlbeck på jakt efter ett SM-guld.
   – Man måste alltid vara beredd på att den andra vill vinna lika mycket som jag, säger han till budoampsport.se
.

Sanny, hur är känslan inför kvällens SM-final?
   – Känslan inför SM-finalen är pirrig men väldigt rolig, är alltid lika kul att få fightas vare sig det är i Rom inför en stor publik och sänt i tv i världen eller en klubbmatch på slagskeppet. Jag älskar att vara i ringen.

Varför gick det så bra ifjol?
   – Jag tror det gick så bra i fjol och alltid gått bra för mig för att jag har så mycket bra folk runt omkring mig som tar hand om mig som fighter och person utanför karriären. Människor som vill mig väl och som har gett mig några år att mogna som fighter, även fast jag kanske hade kunnat höja nivån på mitt tävlande för kanske ett år sedan. En av de största anledningarna är Peter Lööf som vill mitt bästa. Inte bara som fighter.

Hur har uppladdningen inför SM sett ut?
   – Den går riktigt bra, känns sjukt kul att fightas i SM igen. Jagtränar på varje dag och så, jobbar bara helg så jag har vardagarna att träna hårt på.

Vad har du för förväntningar på matchen?
   – Jag förväntar mig en match där båda såklart ger allt. Jag vet att jag är den som har pressen på mig, men man är bara så bra man är den dagen man fightas. Alla kan vinna och man måste alltid vara beredd på att den andra vill vinna lika mycket som jag.

Känner du av favoritskapet och hur ser du på det?
   – Ja det gör jag. Jag vet att alla “förväntar” sig att jag ska vinna utan problem, men som jag sa, alla kan vinna och jag vet att min motståndare är bra och han vill vinna lika mycket som jag, om inte ÄNNU mer, så jag ska inte underskatta – det ska man aldrig göra.

Vad tror du 2013 tar dig?
   – Har lite matcher inbokade som det ser ut nu, och jag tror att 2013 blir ett år där jag får visa världen vad jag är bra på. 2012 var ett perfekt år, nu ska jag ännu högre på rankingen, med hård träning och rätt hjälp!

0
0
0