Wushun är en av OS-kandidaterna

När IOK i veckan släppte bomben att brottning kan vara på väg bort från den olympiska agendan blev det en väldig storm. Brottning måste nu, för att få behålla sin OS-status, tampas med sju andra idrotter om en OS-plats. En av dessa idrotter är wushu.

14 februari 2013  |  Jonathan Broberg

När IOK i veckan släppte bomben att brottning kan vara på väg bort från den olympiska agendan blev det en väldig storm. Brottning måste nu, för att få behålla sin OS-status, tampas med sju andra idrotter om en OS-plats. En av dessa idrotter är wushu.

I september kommer IOK att välja in en idrott till OS 2020. Bland potten av idrotter finns nu åtta kvar, och det är i denna pott som alltså brottning hamnat. Av dessa idrotter återfinns även wushu, som gjort en storsatsning mot att bli en olympisk idrott, och även karate.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Shokatyan