De nominerade till Årets mästarinna


Nu är nomineringarna släppta till Kampsportsgalan den 23:e mars på Berns i Stockholm. Under en tid tänkte vi presentera idrottarna som är nominerade i de olika prisklasserna och ge en liten bakomliggande information om deras respektive framgångar under 2012. Vi börfortsätter med Årets Mästarinna.

21 februari 2013  |  Jonathan Broberg


Nu är nomineringarna släppta till Kampsportsgalan den 23:e mars på Berns i Stockholm. Under en tid tänkte vi presentera idrottarna som är nominerade i de olika prisklasserna och ge en liten bakomliggande information om deras respektive framgångar under 2012. Vi börfortsätter med Årets Mästarinna.

1) Maria Engqvist, jodo
Vinnare av ett EM-guld i jodo har Maria Engqvist från Stockholm tagit stora kliv framåt i sin aktiva karriär. Hennes träningsvilja och vinnarskalle gör henne även till ett stort framtidsnamn. EM-guldet i Stevenage var en mycket stark prestation i en tuff och konkurrenskraftig klass, mudanklassen.

2) Therese Gunnarsson, kickboxning
Kickboxningen hade inget VM under 2012 och inte heller blev det avresa för EM för Gunnarsson. Detta eftersom hon erbjöds en proffstitelmatch i WAKO Pro. Det blev en stark seger i den matchen för Gunnarsson, på hemmaplan i Helsingborg. En bedrift endast Caroline Ek tidigare mäktat med inom svensk kickboxning.

3) Sara Widgren, ju jutsu
Svensk mästarinna 2012. Igen. Men framförallt vann hon stortävlingen German Open och var på förhand en av medaljfavoriterna i VM. Där blev det ett starkt brons, efter en liten trevande inledning på mästerskapet. Widgren är fortfarande den största svenska ju jutsustjärnan, fast numera i god konkurrens av brorsan Fredrik.

4) Jennifer Österlin, thaiboxning
Vann SM-guld i Östersund. Följde upp det med en otroligt stark EM-turnering, där Österlin också var landslagsdebutant, och vann EM-guld i storartad stil. Under hösten åkte hon till VM och var fullständigt magnifik och detroniserade allt motstånd och vann även ett VM-guld. Vann allt hon ställde upp i under 2012.

Text: Jonathan Broberg