Nyheter

Ronda Rousey öppnar en ny värld – vann på ny armbar

Det blev som det brukar när Ronda Rousey, MMA-världens kanske största profil just nu överhuvudtaget, kliver in i oktagonen. Armbar, seger och stigande stjärnstatus. Men matchen under UFC 157 var historisk som den första kvinnliga UFC-matchen någonsin.

Det blev som det brukar när Ronda Rousey, MMA-världens kanske största profil just nu överhuvudtaget, kliver in i oktagonen. Armbar, seger och stigande stjärnstatus. Men matchen under UFC 157 var historisk som den första kvinnliga UFC-matchen någonsin.

Det var en mäktig syn att skåda. Tusentals människor hyllade Rousey efter hennes seger över tappra Liz Carmouche. Matchen startade överraskande och Carmouche pressade Rousey mer än någon annan gjort tidigare.

Men när den forne judokan fick sitt favoritläge till en armbar är hon lika effektiv som en hungrig krokodil. Rousey vann matchen, föga oväntat. Det var den första kvinnliga MMA-matchen i UFC någonsin och det öppnades för fler.

Galans co-main event, matchen mellan Machida och Henderson blev emellertis ett sömnpiller. Machida, med rötter från shotokan, såg mer eller mindre bara till att hålla sig från Hendersons starka höger. Och efteråt bad han nästan publiken om ursäkt för att segern såg ut som den gjorde.

Text: Jonathan Broberg