Årets Traditionella utövare


Nomineringarna till Kampsportsgalan den 23:e mars på Berns i Stockholm är släppta. Under en tid tänkte vi presentera idrottarna som är nominerade i de olika prisklasserna och ge en liten bakomliggande information om deras respektive framgångar under 2012. Vi fortsätter med Årets Traditionella utövare.

26 februari 2013  |  Jonathan Broberg


Nomineringarna till Kampsportsgalan den 23:e mars på Berns i Stockholm är släppta. Under en tid tänkte vi presentera idrottarna som är nominerade i de olika prisklasserna och ge en liten bakomliggande information om deras respektive framgångar under 2012. Vi fortsätter med Årets Traditionella utövare.

1) Howard Collins, kyokushin
En framstående utövare som kom till Sverige i mitten av 70-talet efter att ha tränat under kyokushins grundare i Japan, Oyama, i flera år. Collins värnar om det traditionella och är fortfarande en alldeles enastående idrottare – och stor profil inom svensk kyokushin.

2) Ulf Evenås, aikido
Årets utövare redan 2001, utsedd av förbundet. Den varme göteborgaren är inte bara fortfarande en av Sveriges mest framstående inom aikido, utan en eldsjäl som driver både förening och håller i pass. Evenås andas det som kallas budoanda och utstrålar allt det som anstår en budoka.

3) Michael Söderkvist, kyokushin
Är en av Sveriges allra mest erfarna kyokushinledare och hade som utövare en strålande karriär. 2008 erhöll han även en shihantitel, 6:e dan och instruerar numera sina elever med en gedigen pondus och auktoritet. Söderkvist utbildar även domare inom kyokushin och är vida uppskattad.

4) Sida Yin, jodo
En av Sveriges främsta jodoutövare och sedan länge given i det svenska landslaget. Under 2012 vann Yin ett imponerande EM-guld i Yondanklassen under mästerskapet i Stevenage.

Text: Jonathan Broberg