De nominerade till Årets Klubb


Nomineringarna till Kampsportsgalan den 23:e mars på Berns i Stockholm är släppta. Under en tid tänkte vi presentera idrottarna som är nominerade i de olika prisklasserna och ge en liten bakomliggande information om deras respektive framgångar under 2012. Vi fortsätter med Årets Klubb.

1 mars 2013  |  Jonathan Broberg


Nomineringarna till Kampsportsgalan den 23:e mars på Berns i Stockholm är släppta. Under en tid tänkte vi presentera idrottarna som är nominerade i de olika prisklasserna och ge en liten bakomliggande information om deras respektive framgångar under 2012. Vi fortsätter med Årets Klubb.

1) IF Fight Zone Stockholm
En stor klubb med ideliga nationella som internationella framgångar. Men också en förening som värnar om breddverksamhet och är aktiva i olika sociala engagemang.

2) Föreningen Frontier MMA Academy
Malmöklubben anordnar galor, har elit – och breddverksamhet och verkar i Rosengård i Malmö. Klubben är uppskattad och arrangerade 2012 SM i amatör-MMA och SM i shootfighting. Även dessa arrangemang blev väldigt uppskattade.

3) Issha Kyudo Kai – Uppsala Kyudoklubb
Under 2012 steg medlemsantalet i den lilla föreningen i den lilla sporten kyudo med – 94 procent! Från att ha varit tre medlemmar fanns det vid årets slut 51. En, med tanke på att det under fjolåret fanns endast 123 registrerade kyudoutövare i Sverige, fantastisk prestation.

4) Malmö Muay Thai IF
En väldigt proffsig och välskött förening som är duktiga på att förädla talanger och få dessa att bli etablerade. Förfogar över ett koppel storstjärnor och har också med den äran lyckats väl i andra idrottsliga satsningar än bara i thaiboxning.

Text: Jonathan Broberg