Stora svenska medaljförhoppningar – här är truppen till EM i submission wrestling


EM i submission wrestling, en idrott där Sverige är en världsnation, börjar närma sig. EM hålls i år i ungerska Kecskemét mellan 28-31 mars. Sverige reser med en 13 idrottare stark trupp, innehållandes fyra regerande Europamästare – Amir Albazi, Mikael Knutsson, Sofia Hedqvist och Klara Tibbling.

12 mars 2013  |  Jonathan Broberg


EM i submission wrestling, en idrott där Sverige är en världsnation, börjar närma sig. EM hålls i år i ungerska Kecskemét mellan 28-31 mars. Sverige reser med en 13 idrottare stark trupp, innehållandes fyra regerande Europamästare – Amir Albazi, Mikael Knutsson, Sofia Hedqvist och Klara Tibbling.

Här är truppen i sin helhet.

Damer
-53 kg Iman Darabi
-58 kg Anny Hammarsten
-64 kg Sofia Hedqvist
-71 kg Ida Hansson
+71 kg Klara Tibbling

Herrar
-62 kg Amir Albazi
-66 kg Oskar Sollevi
-71 kg Robson Barbosa
-77 kg David Bielkheden
-84 kg Martin Lavin
-92 kg Eddie Svensson
-100 kg Mikael Knutsson
+100 kg Magnus Strandner

Amir Albazi, Mikael Knutsson och Sofia Hedqvist är dessutom regerande världsmästare.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Magnus Hartman