Jennifer Österlin ensam dubblevinnare på Kampsportsgalan

Under en kväll fylld av vinnare stack en ut lite extra. Jennifer Österlin lämnade Kampsportsgalan på Berns som den enda att vinna två priser under kvällen.
   – Årets mästarinna slår högst och är bland det finaste jag någonsin blivit tilldelad mig, säger hon till budokampsport.se.

26 mars 2013  |  Jonathan Broberg

Under en kväll fylld av vinnare stack en ut lite extra. Jennifer Österlin lämnade Kampsportsgalan på Berns som den enda att vinna två priser under kvällen.
   – Årets mästarinna slår högst och är bland det finaste jag någonsin blivit tilldelad mig, säger hon till budokampsport.se.

Kampsportsgalan på Berns i Stockholm i lördags lockade utsåld salong. Många storheter var de som ville vara med och uppmärksamma de mäktiga svenska framgångarna från föregående år.

Men galans drottning blev ändå Jennifer Österlin, thaiboxaren, som ärades med två priser under galan – Årets genombrott och Årets mästarinna.
   – Rent känslomässigt går det inte att beskriva, även om jag försökte på scenen så gott jag kunde. Det är så genuint äkta känslor på något sätt när man står där, det är få förunnat. Det enda jag kan tycka är synd är att det blir så mycket fokus på mig och att inte gänget bakom mina framgångar kommer fram på det sättet.

Jennifer, vilket av priserna slår högst?
   – Årets mästarinna är bland det finaste pris man kan vinna. Det finns så otroligt många duktiga kvinnliga kampsportare i Sverige och att jag får ta emot ett pris för det är en så sanslös ära. Det går nästan inte att förstå. Årets genombrott var ruggigt hård konkurrens det med, men just Årets mästarinna är riktigt jäkla stort.

Hur ser din närmaste framtid ut nu?
   – Träningen är i full gång med fokus på efteruppbyggnad, skulle man kunna säga. Jag satar på att bli starkare och mer komplett i det fysiska som ska ta mig till en ny nivå.

Ja, för nu är du ingen underdog längre…
   – Haha, nej det är kanske en lite annan visa nu. Jag kan nog annars sakna tiden som högoddsare och lite mindre uppmärksamhet runt mig. Men det är klart att det är oerhört roligt att vara i luppen för saker och ting också.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Shokatyan