Gustafssons UFC-match stoppad på grund av skada

På lördag var det tänkt att Alexander Gustafsson skulle ha gått main event under UFC-galan i Globen. Men en skada sätter stopp för det. Under tisdagen undersöktes han av Svenska MMA-förbundets medicinska kommitté som utefter de säkerhetsföreskrifter som gäller kom fram till att Gustafsson inte kommer till start på lördag.
   – Det är väldigt tråkigt, allra mest för Alexander, som har laddat helhjärtat för matchen. Men våra idrotter lyder under Kampsportslagen och den medger inga undantag, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd till budokampsport.se.

2 april 2013  |  Jonathan Broberg

På lördag var det tänkt att Alexander Gustafsson skulle ha gått main event under UFC-galan i Globen. Men en skada sätter stopp för det. Under tisdagen undersöktes han av Svenska MMA-förbundets medicinska kommitté som utefter de säkerhetsföreskrifter som gäller kom fram till att Gustafsson inte kommer till start på lördag.
   – Det är väldigt tråkigt, allra mest för Alexander, som har laddat helhjärtat för matchen. Men våra idrotter lyder under Kampsportslagen och den medger inga undantag, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd till budokampsport.se.

Det är endast ett par dagar kvar tills Globen ska fyllas av MMA-fans igen. Och många har in i det sista hoppats på att få se Alexander Gustafsson i match på nytt.

Men en skada sätter bryskt stopp för det. Det slogs fast vid läkarundersökningen i tisdags.
    – Läkarna konstaterade att skadan Alex ådragit sig inte hinner läka i tid till på lördag. Det är så klart oerhört trist, men det är läkarnas skyldighet att se till att säkerheten för våra idrottare efterföljs. Annat är ett brott mot Kampsportslagen, vilket kan leda till att tillståndet för dessa matcher återkallas.

Det är förstås ett tungt avbräck för UFC-galan, men allra mest för Alexander Gustafsson.
   – Jag vet hur sugen han har varit på den här matchen. Även om vi alla hade velat se honom tävla i Globen är det tveklöst så att det är mest trist för honom själv, som inte får gå match inför den fantastiska hemmapubliken den här gången.

Alexander Gustafssons skada är inte allvarligare än att den bör vara läkt inom några veckor – dock ej i tid för lördagens UFC-gala.

Text: Jonathan Broberg