Reza Madadi redo för Johnson


För två helger sedan vann Reza Madadi, i överlägsen stil, Folkets Pris på Kampsportsgalan för tredje året i följd. På lördag tänker han betala tillbaka till sina fans under lördagens UFC-gala i Globen.
   – Jag älskar verkligen detta. Publiken. Stämningen. Jag ska göra allt jag kan för att vinna, säger han till budokampsport.se.

3 april 2013  |  Jonathan Broberg


För två helger sedan vann Reza Madadi, i överlägsen stil, Folkets Pris på Kampsportsgalan för tredje året i följd. På lördag tänker han betala tillbaka till sina fans under lördagens UFC-gala i Globen.
   – Jag älskar verkligen detta. Publiken. Stämningen. Jag ska göra allt jag kan för att vinna, säger han till budokampsport.se.

Ordet ”äntligen” kan brytas ned i två mindre definitioner. Dels ett varmt ”äntligen” då vårens första varma solsken pryder huvudstaden. Det andra ”äntligen” är för att en av årets absolut största kampsportshändelser bara är två ynka dagar bort.

UFC i Globen på lördag är, hur man än vrider och vänder på det, ett event som berör. För en av galans mest populära tävlanden, Reza Madadi, innebär galan en chans till – upprättelse.

“Fightas för mina fans”
Det var i hans andra UFC-match i Brasilien som många menade att Madadi var självskriven segrare, men i ett delat domslut tilldömdes hemmafightern Christiano Marcello segern.
   – Det var tufft, men det har gjort mig starkare och jag är i bra form och känner mig stark inför matchen på lördag.

För motståndet på lördag står Michael Johnson. En fighter som gått sammanlagt 20 professionella matcher och vunnit 13 av dem.
   – Jag vet vad jag kan och jag ska njuta varje sekund av detta. Jag har mer erfarenhet nu än förra matchen i Globen och jag ska gå in och fightas för alla mina fans i Sverige. Jag är redo för honom.

På lördag kommer Globen att välta. Reza Madadi är en stor och populär anledning till det.

Text och foto: Jonathan Broberg